onsdag, februari 17

Löpning - Maxstyrka - SkiErg - död


Två av tre hårda pass avklarade. Det var nästan så jag höll på gå åt. Även denna gången. Joggade runt Kolgården, med halvseg kropp. Intalade dock mig själv att det enbart var psykiskt och att jag på nästa varv skulle känna mig piggare (under nedjoggen) alltså. Det var väl en sanning med modifikation, på det varvet var det en helt annan trötthet. 

Även idag kördes gympasset på Actic Britsarvet, gillar verkligen det gymmet. Det blev ett liknande (identiskt egentligen) upplägg som den senaste tiden, återigen kände jag mig lite, lite starkare. Såhär körde jag:

- Bänkpress 2 x 3 90 kilo, 1 x 1 95 kilo, 1 x 1 97,5 kilo (100 är nära nu!)

- Latsdrag 2 x 3 95 kilo, 2 x 1 100 kilo (pers)

- Enbenspress i maskin 2 x 3 136 kilo, 2 x 1 141 kilo

- Tricepspress med hantlar 2 x 3 20 kilo, 2 x 1 22,5 kilo

- Magchrunches i maskin 4 x 6 91 kilo

- Magövning i TRX-band 4 x 10 stycken

- SkiErg 5 x 333 meter 1,05,1 - 1,06,8 - 1,07,0 - 1,08,3 - 1,08,5 min, motstånd 8-8-7-6-5 (2 min vila) 

Idag var SkiErgen förjävligt jobbig alltså. Fick lov att sänka motståndet, hade alldeles för mycket syra. Det är helt brutalt. De första tio sekunderna efter så är jag trött, som vanligt efter en intervall. Därefter så kommer det en mix av hjärtflimmer (dubbelslag), andnöd (astma) och sjukt illamående (yr). Man vill bara att någon skjuter skallen av en. Och innan man vet ordet av så är det dags för en ny intervall. Nästa gång ska jag ta 2,30 - 3 min i vila. Jag hade pulsklockan rullande under SkiErg-blocket, på 16 minuter så hade jag en snittpuls på 158 och maxpuls på 183. 

På nedjoggen så hade jag galet hög puls (142 i snitt, trots jogg). Ville bara lägga mig ner och dö. Försökte mig på  några "indianhopp" men högervaden och ljumsken krampade ihop å det grövsta. Var på det berömda f*tthåret att jag tog mig hem bara.  


Duckface.


Bedrövliga tider.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!

Vad är det för lurar du kör med?

Adam Steen sa...

Hej. Dessa: http://www.siba.se/ljud/horlurar/tradlosa-horlurar/bose-soundlink-around-ear-ii-svart-122491

Erik sa...

Fan vad grymt! Du går mot topp 30 på Vasan!

Adam Steen sa...

Hoppas! :)

Håkan sa...

Grymt!
Kul att se utvecklingen i styrka trots relativt få pass och enbart få repetitioner! Håller du i styrketräningen även de kommande veckorna fram till Vasan?

Adam Steen sa...

Precis! Det är kul. Men man blir ju starkare av just få reps. Jag tror det. Kanske lite lättare.