onsdag, februari 10

Skidor blev SkiErg-intervaller


Fin.

Det blev inte några skidintervaller. Och tur var nog det, hade nog fått ett nervöst sammanbrott av att försöka köra intervaller i ett antal centimeter blöt nysnö. Efter både inrådan från min förebild Anders Solin via sms och pappa via telefonen, så valde jag att istället köra SkiErg-intervaller. Jag har lite svårt att ställa om mentalt, när jag bestämt mig för att göra en sak. Men jag tänkte efter och kom fram till att SkiErg skulle ge mer. 

Så jag startade som vanligt med att jogga runt Kolgården för att bli varm. Orkar inte stå och torr-dra i en SkiErg 15-20 minuter som uppvärmning. Inne på Actic Britsarvet så klev jag direkt till helvetesmaskinen. Drog någon minut lugnt för att försöka hitta rörelsen. Därefter så körde jag fem stycken spurter á 20 stavtag, motstånd åtta. Sedan var det dags för dagens urblåsning, sex stycken fyraminutersintervaller med 2,5 minuts vila. Såhär såg dessa ut:

1:a -  1123 meter, 166 snittpuls, 177 maxpuls, motstånd 7

2:a - 1111 meter, 171 snittpuls, 182 maxpuls, motstånd 6

3:e - 1098 meter, 174 snittpuls, 185 maxpuls, motstånd 6

4:e - 1090 meter, 176 snittpuls, 185 maxpuls, motstånd 5

5:e - 1077 meter, 176 snittpuls, 188 maxpuls, motstånd 5

6:e - 1098 meter, 180 snittpuls, 195 maxpuls, motstånd 4

Det är ju bedrövliga scener som utspelar sig när jag försöker mig på att köra SkiErg-intervaller. Har sjukt dåliga tider mot andra, men men. Jag försöker köra bra skidteknik och mitt främsta mål är att få hög puls, vilket jag fick. Nöjd satan med det. Inter ofta jag kommer över 190 i puls. Främsta anledningen till att jag sänkte motståndet var att jag blev stum muskulärt, mycket på grund av måndagens styrkepass som sitter kvar. Men ändå lyckades pulsen peaka så pass högt, grymt bra. 

Avslutade SkiErg-sessionen med fem ytterligare spurter á 20 stavtag, denna gång på motstånd sju. Lyckades även här att komma upp högt i puls och hålla hög frekvens, bra där. 

När jag sedan var klar så joggade jag ett till varv lugnt runt Kolgården. Mycket bra pass!


Känner ni att ni har en dålig eller tråkig dag så kolla på dessa tider. Bör kunna locka fram ett gott skratt!


Hade inte varit så kul att försökt sig på ett pass ute med denna snön


Pulskurvan

8 kommentarer:

Petrus sa...

Bra jobbat Adam :-D som lönnfet motionär skrattade jag inte jättemycket... ;-)

Adam Steen sa...

Tack! :) Haha, lugn nu :)

Anonym sa...

får väl trösta dig med att den skierg du kör på verkar vara av gamla sorten, gör rätt stor skillnad (typ 5-7 sek/1000 m) mot nya med PM5...

Adam Steen sa...

Aha okej. Ja, denna är inte purung. Vad är "PM5"?

Anonym sa...

Haha jag utklassar dig på skierg men på vasan slår du mig med typ 300 placeringar... Man ska nog försöka bli en skidåkare istället för skiergtönt.

Adam Steen sa...

Hehe ja :) jag är som sagt nöjd om pulsen är hög. Försöker dra skidlikt. Och jämför mig med mig själv :)

Anonym sa...

Bra Adam. Att du har en enastående retorisk talang undrar jag om du ens är medveten om själv. Mycket underhållande läsning (som därtill ger inspiration att själv ge sig ut).

Adam Steen sa...

Hej! Stort tack, kul att höra. Kul att jag kan inspirera också! :)