fredag, februari 5

Skidtester - fotografering - första riktiga passetTjo.

Idag har jag stått på skidor i över fyra timmar. Allt var dock inte träning. Det började med att vi skulle testa igenom nio par tävlingsskidor. Jag åkte, pappa noterade. Skidtesterna går till som så att man ställer upp två pinnar med reflexer på ett lämpligt avstånd, gärna uppåt tio sekunders åktid. På benet så har man en liten apparat som tar tid när man passerar dessa pinnar. Man får då fram vilka skidor som glider snabbast, det skiljer faktiskt en del. Idag så hade vi samma valla på alla skidor och på så vis får man fram vilket par som är bäst just i detta föret. Andra gånger så kan man ju också testa mellan olika vallor, men då ska man ju helst veta vilket par som är bäst från början. Vi körde fyra gånger per par, alltså 36 gånger uppför och utför. Vi höll till nere vid "hårnålskurvan" nästan vid Skuggarvsvägen på elit 15-spåret. Blev inte så mycket stillastående under dom två timmarna.

När skidtesterna var klara så var det dags för min träning. Tänkte att jag skulle åka i två timmar, och för första gången sen förra lördagen åka i riktig träningsfart i alla fall. Det gick faktiskt rätt bra, kroppen kändes mycket bättre än de två senaste dagarnas försök till träning. Härligt. Jag körde två varv på milbanan och två varv på världscupsfemman. Fin kupering, fint väder och fint före. Grymt!

Efter halva passet ungefär så tog jag ett litet break för att fotografera lite. Bytte ut mina drickapauser mot detta och drack således i farten utför som kompensation. Fick ihop 27 kilometer och 700 höjdmeter. Fint!

Här är några av de bilderna jag tog idag. Jag är ju ingen fotograf, men vissa av dom blev rätt så fina ändå:


3 kommentarer:

Unknown sa...

Vart bra bilder Adam!

Anonym sa...

Skönt att se att legenden är tillbaka!!!!

Adam Steen sa...

Tack! :)