fredag, februari 12

Stakning / 40"-20" / stavtest


Nöjding i sprintbacken.

Hej alla socialdemokrater och annat löst folk. 

Nu är det så att jag haft en bra dag igen, efter jobb på skolan (trivs väldigt bra där, bra elever och bra kollegor) så drog jag upp till Lugnet och in i vallabyn. Snackade lite med dom på KV+, sedan åkte jag till Dala Wärdshus och hämtade en matlåda för kvällen. Därefter åkte jag hem och tog min sedvanliga eftermiddagstupplur. Skönt med lite sömn innan träningen. 

Dagens aktivitet blev stakning uppe på Lugnet. Nya klassiska stavarna, skateskidor och skatepjäxor. Det har kommit en del nysnö, men denna gången var temperaturen på rätt sida nollan, så det gick enbart tungt och inte dödstungt. Efter drygt en halvtimmes uppvärmning så brände jag av ett intervallblock för att få lite fart i maskineriet och låta min lönnfeta kropp få kliva ur "soffmodet":

10 minuter 40"-20" (40 sekunder hårt, 20 sekunder lugnt x 10) - 172 snittpuls, 183 maxpuls. Första fyra intervallerna innehöll en del uppför, resterande intervaller åkte jag i princip enbart på platten. Det till trots så lyckades jag skrämma upp fågelhjärtat i respektabla 183 slag/minut. Vilan på slutet har i alla fall fått mig lite piggare, sen hur jag presterar på en skidtävling är ytterst osäkert. Förhoppningsvis så är jag inte lika seg och stum som mina senaste försök till tävlingar. 

Efter mitt intervallblock så snurrade jag lite till på elljusspåret och därefter ett varv i mörkret runt femman. Dom åkte och packade snön där och det verkar snöa lite till, hoppas, hoppas att snön får vara kvar nu. Totalt var jag ute i 1,30 timmar, ett lagom pass efter gårdagens vilodag. Kände mig skapligt pigg och alert. 

Stavarna då? Det var faktiskt skillnad mot mina föregående. Dessa hade både bättre pendel och var styvare. De bästa stavar jag någonsin hållit i min hand. Förutom min egen då..


Kollar ni noga så ser ni AXA-loggan.


Linslus.


Får lite VM-flashbacks

Inga kommentarer: