torsdag, februari 11

Triathleten Adam


Tbt till Säter (mini) triathlon. Minns jag rätt så är året 1996 eller 1997. Jag kom tvåa efter en ett år äldre kille. Hade fått nya triathlon-kläder precis och var sjukt nöjd över dom. 

Körde mycket triathlon en tid, innan jag kom på bättre tankar och förstod vilken töntig idrott det är. Till en början var jag bedrövlig att simma, okej att cykla och väldigt bra att springa. Men med en del träning av de olika grenarna så blev jag rätt okej på simningen också.  

Det hände att jag vann en del lopp efter en tid. Karriären fick ett abrupt slut under en dalacup något år senare, jag ledde redan efter simningen, men efter cirka halva cyklingen så hade halva startfältet kört förbi mig. Anledningen var att jag satt fast bakhjulet snett i cykeln och däcket låg emot bakgaffeln, jag blev vansinnig, kastade cykeln in i bilen och bestämde mig för att aldrig mer köra en triathlon-tävling. Tror jag hållit det löftet sedan dess. 

Tror det är bra att testa lite olika idrotter som yngre. Förutom triathlon så har jag kört lite MTB, fotboll och innebandy. Det var nog det. Sjukt att jag valde den värsta idrotten sen; längdskidor. 

Inga kommentarer: