onsdag, mars 16, 2016

5 x 4 min stakintervaller


Jag börjar bli lite orolig över mitt mående, går runt och är glad på dagarna. Förstår inte vad som är fel. Jag vill vara bitter som vanligt ju.. Ber så mycket om ursäkt för att jag inte är som vanligt, men det vänder nog snart igen!

Är det så kul att träna då? Nja, helt okej ändå. Förra våren vid denna tiden så var jag rätt osugen att träna, ett tag var jag till och med osäker på om jag skulle fortsätta min karriär ens. Men det var mest för att jag var less på den föregående klubben och vissa finhuvuden där. Efter en vila på nästan en månad och klubbyte så fick jag fram suget igen. I år är det lite annorlunda, jag är sugen att fortsätta till kommande år (flera), men inte jättesugen att träna mycket nu om jag inte har något lopp att se fram emot, så jag ska försöka hitta någon mer tävling efter helgen också. Behöver ju någon form av morot. Får se hur mycket jag vilar efter denna säsongen, kanske inget. Blir ju bara sämre i ryggen av det. Kan bli en lugnare period med inte så mycket "måste-träning". 

Idag tränade jag ett bra pass. Enbart stakning. Först cirka 20 minuter lugn åkning. Därefter tio stycken impulser á 20 stavtag och sedan intervaller: Fem stycken fyraminutersintervaller (AIII - AIII+) med två minuter aktiv vila. Bitvis var det ett sjukt sugföre, gick tungt satan, trots att jag hade nyvallade pulverskidor. Men jag är nöjd med genomförandet ändå, lyckades ju ha 17-18 km/h i snittfart på vissa intervaller, så jag hänger ju nästan med SkiErg-världsmästarna om dom kör distans, det tar ju sig ändå. Vem vet, om något år kanske jag kan hänga med dom på tävling också.. 

Intervallerna såg ut så här i siffror:

1:a - 1,19 kilometer, 171 snittpuls, 178 maxpuls, 17,88 km/h snittfart, 25 höjdmeter

2:a - 1,20 kilometer, 170 snittpuls, 179 maxpuls, 18,05 km/h snittfart, 25 höjdmeter

3:e - 1,38 kilometer, 171 snittpuls, 181 maxpuls, 20,65 km/h snittfart, 15 höjdmeter

4:e - 1,46 kilometer, 172 snittpuls, 180 maxpuls, 21,80 km/h snittfart, 20 höjdmeter

5:e - 1,53 kilometer, 174 snittpuls, 183 maxpuls, 22,94 km/h snittfart, 15 höjdmeter


Glansdagar

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är lätt den snyggaste skidåkare jag sett!!!

Adam Steen sa...

Drömmen!!!

Johannes sa...

Ser stark ut!

Adam Steen sa...

Tack :)

Anonym sa...

Sluta va så jävla glad. Så jävla provocerande. Var deprimerad och bitter istället då får jag lite bättre perspektiv på livet. Nu blir jag ännu mer bitter och negativ när du ska va så jäkla uppåt.

Adam Steen sa...

Haha. Förlåt. Kommer. Hade du vetat vad jag gjort för sjukt inatt så hade du gottat dig. Skriv till mig privat så får du veta

Janne sa...

Jag vill också veta vad du gjorde för sjukt.

Adam Steen sa...

Jag med