lördag, mars 19, 2016

67:a på Birken


Det där var bland det värsta jag gjort alltså. Sjukt jobbigt, motvind, tungfört och tuff bana som skräcken. 

Kom iväg bra i starten och låg med i svansen på tätklungan ett tag. Åkte i en fart där jag låg under "rött" uppför första fjället. Tyckte det fungerade rätt bra. Därefter slet jag på bitvis i en klunga med ryckig fart. Uppe på fjället var det rak motvind och jag slet bitvis för att gå med min grupp, med cirka 20 kilometer kvar så orkar jag inte gå med dom längre. Trodde jag skulle sjunka som en sten genom startfältet efter det, men jag tappade ingen, plockade faktiskt några. 

Innan Sjusjøn med drygt 15 kilometer kvar så var jag helt förstörd. Var sjukt sliten, men jag försökte bita ihop så gott det gick. 

Är rätt nöjd med min 67:e-plats. Känslan var ändå i det stora hela rätt bra och det enda jag kan skylla på är att jag inte orkade åka fortare. Då kan jag inte vara mer än nöjd! Skidorna var också bra, nästan överallt, förutom när det var kallsnö bitvis på fjället. Jag åkte på Briko Maplus Hot S, med en red creek 2 mm rak rill. 

Återkommer kanske lite senare!

7 kommentarer:

Unknown sa...

Bra jobbat! Grattis :-D

Fredrik Mark sa...

Bra kämpat!

Adam Steen sa...

Tack!!

Anonym sa...

Vad hade du för stenslip på skidan?
Stakskidor?

Adam Steen sa...

GR. Klassiska skidor, helt slipade

Anonym sa...

Grymt kört! Hur många runt dig stakade bara?

Adam Steen sa...

Tack! Svårt att uppskatta, men säg 60% kanske? Detta är den tävlingen jag åkt i år med flest "fästesåkare" runt mig