tisdag, mars 29

Cigoteket

Som vi alla vet så är rökning något väldigt farligt och något som orsakar många många dödsfall, cancerfall, lungrelaterade sjukdomar, hjärt- och kärl-sjukdomar, med mera. Det finns nu ett alternativ till cigaretter och det är så kallade "el cigg", eller "e-cigaretter". Så det vore ju lämpligt nu att alla läsare som röker göra ett val och börjar röka e-cigaretter istället och på så vis minimera riskerna för allvarliga sjukdomar. Här kan man trappa ner nikotin-innehållet successivt, tills man tids nog slutar använda sig av nikotin helt!

E-cigaretten är en sorts variant av cigaretten, men istället för rök så får man en sorts ånga med hjälp av ett batteri, vilket gör att det inte heller sprids samma dåliga lukt till personer runt om och det minskar ju även riskerna till passiv rökning rejält! Andra fördelar är att man inte andas in tjära eller kemikalier. Det finns en hel uppsjö av olika smaker; allt ifrån jordgubb, menthol, exotiska smaker och även vanliga tobakssmaker. Dessa smaker som man kallar e-juicen fylls på in i e-ciggen, därefter trycker man på en knapp som aktiverar denna e-vätska, som blir varm och sedan går det att röka i sig det mycket mindre farliga innehållet.

Du får ej heller gula tänder, illaluktande kläder eller dålig andedräkt, vilket man lätt får när man röker vanliga tobaks-cigaretter. Och som jag nämnde så stör inte alls denna röken på samma sätt övriga personer runt om.

Så varför vänta på att sluta röka, speciellt nu när detta alternativet finns, passa på redan idag och ta steget in i en hälsosammare och mer aktiv livsstil. Ni kommer på bara några dagar känna att ni får mer ork och "flås". Ni kommer må mycket bättre på i princip alla sätt, känna er piggare och mer livssugna. Att röka cigaretter är inte coolt, bara skadligt, dumt och väldigt farligt. Ni skadar även omgivningen med röken och ni som kastar fimpen på marken eller i naturen förstör även den då en inte bryts ner.

Inga kommentarer: