tisdag, mars 08, 2016

Diskningen och damernas Vasalopp

Satan vilket gnäll det blivit på folk efter segerstriden bland damerna i Vasaloppet. Jag tycker det är väldigt tråkigt för Rasmus Ax att bli uthängd så som han blivit. Har kollat på "incidenten" flera gånger och tycker inte han gör så mycket fel. Dessutom så skedde det innan upploppet. Sådana där spårbyten och positionsjakter sker under hela loppet, i alla led. Han tappar balansen, vilket också är lätt hänt, speciellt om man är trött. Det är ingen grej som var avsiktlig från han, eller någon annans sida. Men givetvis så ska feministerna hugga direkt, "rädda världen"-bloggarna likaså, de vill ju mer skapa en debatt i media om hur illa behandlade kvinnor är och hur elaka och onda alla män är. Att dessutom kalla herråkare som är under 100 i Vasaloppet för motionärer tyder på väldigt stor okunskap. 

Att loppet blev som det blev med nysnö, gjorde fältet mer ihoptryckt, det blev mindre luckor emellan och det gick lättare ju längre bak i fältet man var. Kort och gott ett tightare lopp. Till en viss gräns då, när spåren försvinner, då går det givetvis tyngre. Dessförinnan så blev spåren blankare och mer lättåkta. Hade det varit ett "vanligt" före och lopp så hade damerna aldrig varit sådär högt upp och så nära. Att damerna får draghjälp i loppet av dessa "motionärer" är tydligen inget fel i alla fall. 

Det var tråkigt för Brittas del att hon inte vann, givetvis. Men hon, likaså alla andra i den klungan hade tagit sig dit för egen maskin och har då också exakt lika stor rätt att vara där. Alla (inte jag då) har betalat startavgiften och har ju då så klart rätten att åka så fort dom kan och slåss om placeringarna.  

Är det något jag hatar så är det dessa debatter kring feminism och invandringen. Folk fattar ju inte och är ej klarsynta kring vad som sker. Det jag dock vet är att det är helt okej för feminister att kasta skit till höger och vänster. Men skulle någon sätta sig emot så blir det ett jävla hallå. Likaså när man pratar om invandringen och att den kanske bör begränsas så får man också en jävla massa skit och blir hatad. 

Nu får man väl skit igen, men det är bara bra, behöver bli lite bitter och grinig. 

24 kommentarer:

Pontus sa...

Bra skrivet! Håller med

Anonym sa...

Såg din snygga duktiga brorsa på TV när han låg framme i täten.
Har han någon egen blogg?
Har han någon tjej?
Vill han ha en?
/Elin

Adam Steen sa...

Tack!

Ring och fråga, "Elin": 070 - 532 06 28

Anonym sa...

Adam hur stor chans tror du det är att "Elin" är Jone själv. Eller en kille?

Anonym sa...

Det är ju lustigt när det ska vara så jäkla jämnställt hela tiden så kan man väl bara ha en vinnare i vasaloppet? Varför ha en man och en kvinna, feministerna tycker ju inte att det är någon skillnad på kön ändå!

Adam Steen sa...

0,0% tjej eller Jone. 110% kille.

Helt sant!

Anonym sa...

Damerna var lika högt upp totalt i resultatlistan förra året också. Så det var inte bara pga av föret.

Anonym sa...

Haha. Menar du seriöst att du är mer klarsynt än alla andra och fattar vad som sker? Hybris much? Finns ju ofta en anledning till att man får mothugg. Typ att folk anser att du har fel. Vilket du har. Men det har ju tydligen folk redan sagt, så det behöver inte jag berätta för dig.

Adam Steen sa...

Du är efterbliven på riktigt du för det första. Och för det andra en riktig tönt som inte vågar stå för vem du är.

Feministerna får ju mothugg dom också = dom har fel. Bra att du erkänner det iaf.

Stefan sa...

Sportdelen av ditt inlägg respekterar jag, du har en annan utgångspunkt som elitåkare. Men vad kommer invandrarna in i det hela? Onödigt tycker jag.

Adam Steen sa...

Okej. Jag tog med det också eftersom att dom två ämnena (feminismen och invandringen) är så heta. Man får ju inte nämna något om det utan att få en näsbränna. Jag är ju ändå ute en del på stan och ser och har även upplevt själv hur saker och ting går till där. Lätt för folk som bara är hemma i sitt trygga hem med att kommentera och tycka.

Anonym sa...

Tjena Adde. Riktigt jävla klarsynt inlägg i Brittadebatten att diska Ax är ett jävla skämt. Sen fattar jag inte grejen. Jag såg loppet direkt och hon var ju avhängd och hängde inte med. Hon kan ju inte hävda att hon låg i rygg. I sådana fall är jag ju lika mycket i din rygg då jag är i evertsberg och du spurtar i Mora (jag är tyvärr inte så bra på skidor och ser fan ut som skit nacken också). Ingen har sagt att Britta är riktigt jävla britter men då din blogg är den bittraste och jag är den bittraste kommenteraren så säger jag att Britta är för jävla bitter och en dålig förlorare. Jag är ändå jävligt imponerad av Britta, Smutna och de andra tjejerna. Jävligt nära dig och de andra snubbarna som är ganska bra är fan bra för en brud.

Adam Steen sa...

King du! :)

Thomas sa...

Bra skrivet Adam!

Anonym sa...

Helt rätt Adam! Äntligen lite läsvärt på din blogg ;)

Anonym sa...

Helt riktigt, Britta var ju rökt. Varför inte ta förlusten som en man och erkänna att Smutna var den starkare kvinnan?
/sälen

Anonym sa...

Absolut inte Britta som är skurken. Jag hade sagt exakt samma sak i samma situation. Det som är fel är arrangörens sätt att rädda skinnet för dålig information genom att offra en åkare. Vasaloppet borde ta på sig hela ansvaret här!

Anonym sa...

Är inte Jone gay?

Anonym sa...

På internationella kvinnodagen så får du 1-0 mot feministerna Adde!!

Tänk om Jone var tjej,, då hade han lätt vunnit Vasaloppet för damerna!

Adam Steen sa...

Bete er

Anonym sa...

Hahaa! Älskar hur du slänger ut din brorsas nummer. Jag hade nog för evigt dumpat dig som bror <3

Förresten! Ett tips till alla oss som gillar att träna men inte vill slösa pengar på träningsprylar. Hittat ett ställe där man gör undersökningar som ger poäng som man sedan kan byta ut mot märkesgrejer helt gratis. Crafts träningskläder t.ex. Man kan även köpa Le Creuset, KitchenAid m.m. http://tinyurl.com/o622tyu

Adam Steen sa...

Haha

Anonym sa...

Du är, som vanligt, så på kornet.

Adam Steen sa...

Klart jag är