torsdag, mars 10

PK-fittor och så vidare


Till alla PK-fittor. Må ni brinna! 

Det är väl ett sjujävla jön kring den här debatten om diskningarna och damernas målgång på Vasaloppet än. Här följer två bra länkar, den första är från DT.se som pratat med Joakim Engström som drog upp slutgiltiga ettan och trean i loppet och den andra är från David Holmström. Holmström delar jag åsikter med och tycker han är vettig och nyanserad i sitt tänk. Många av er andra som jönar borde vakna upp och börja tänka till:Många gillanden och kommentarer på mitt inlägg i debatten. Ett inlägg som jag bara hafsade ner och som egentligen inte är så bra skriver. Men jag fick väl fram min åsikt istället. Blir dock sjukt irriterad på folk som är in och gillar kommentarer emot mig, såna man tror är kompis med en men som aldrig gillar något annat man lägger upp, när det gått bra på någon tävling eller inte. Idioter. Då vet man vart man har dom i alla fall. Går inte att vara alla till lags som vissa slätstrukna kappvändare är. 


Nu släpper vi detta ämnet. 
_____

Idag är jag okristligt trött. Fast jag sovit både middag igår och även nästan åtta timmar i natt. När ska jag bli kompis med morgnar tro?! Rent kroppsligt är jag rätt pigg. Jag tror att gårdagens träningspass var välbehövligt. Idag kör vi ett nytt dito, denna gång tänkte jag staka. 

_____

Avslutningsvis, vill ni vinna en saccosäck så ska du kolla in denna tävling. För att komma till tävlingen så klickar du här.

20 kommentarer:

Haz sa...

Bara en sista fråga.
Vart går enligt experterna gränsen mellan elit och motionär?

Herrar - är det kanske topp 10, d.v.s i övre skiktet av första spurtklungan?
Damer - är det bara vinnaren eller topp 3 eller kanske även 4:an?

Var tycker du gränsen går?
Enligt experternas motionärstänk är vi just nu helt utan elitfolk i Canada/ World cup.

Adam Steen sa...

Ja du. Upp till 10% efter räknas ju som elit.

Tror det borde vara några fler bland herrarna.

Jag tycker att gränsen går kring 50-75 på Vasan bland herrar. Och inga damer.

Haha ja, det finns så mycket experter.

Mikael F sa...

Det kommer väl lite ilska ur det här, eftersom "elit" brukar kategoriseras för att få en innebörd. Ofta brukar elit vara att vara professionell, dvs dra in pengar och kunna göra en inkomst som kan trygga ett leverne. Den som då plockar in mindre prissummor men åker nog så fort är då motionär.

Varför är det viktigt? För att den som kämpar för sin inkomst för att betala hyran har starkare motiv ur ett samhällsperspektiv än att bara vara självförverkligande. Således, pratar man om det sportsliga inom en klass kan man dela upp elit i hur många undergrupper som helst men börjar man jämföra olika idrotter, eller som här män och kvinnor behövs en grövre uppdelning helt enkelt.

Såklart det blir tåtramp när alla pratar utifrån sin upplevelse av begreppet.

Anonym sa...

Jag tycker att Du är den enda elitåkaren på Vasaloppet Adam!!! Å snyggast dessutom! Du borde få ett eget spår hela vägen =)

Adam Steen sa...

Helt rätt! Sant det!

Patrik sa...

Det där med elit och pengatänket blir lite knepigt om man jämför olika idrotter. I vissa sporter måste du vara bland de 100 bästa i världen för att kunna leva på din idrott. I andra idrotter räcker det om du är en medelmåtta.

Anonym sa...

Gillar att du säger att topp 75 av herr är elit när Smutna och Britta nästan slår dej 😂
Med tanke på att herrar har väldigt mke bättre fysiologiska förutsättningar så har ju damerna åkt grymt bra.

Adam Steen sa...

Jag har aldrig sagt att ju är elit. Jag är ju en fet och trött motionär ju.

Börje sa...

Har du inget elittänkande bör du ju skaffa en fastare vardag. Drivkraften att se bra ut naken och va deff kan du hålla vid i även med ett heltidsyrke :)

Adam Steen sa...

Du kanske inte ska ta allt så ordagrant. Ibland kanske jag eventuellt skämtar och är lite ironisk.

Adam Steen sa...

Och dessutom så jobbar jag 75%, ifall det undgått dig

Anonym sa...

Är det inte jobbigt att det är svårt för dig att förs dialoger? Dina kommunikationsmetoder leder mer till diskussioner som leder vidare till dispyter då du har fruktansvärt lätt att ta allt personligt. Jobba på ditt mentala! Allt är inte riktat till dig som människa och individ.

Adam Steen sa...

Fin svenska. Haha ja, sant.

Anonym sa...

Lugn människa. Jag är inte strax 32 år fyllda så svenskan min kan inte riktigt mäta sig med din fult ut ännu. / "Jön"

Adam Steen sa...

Haha. SjukT.

Mikaela sa...

Älskar Sverige, man får tycka vad man vill så länge man tycker som alla andra.;)
Såhär enkelt är det, gillar man tex inte mjölk så låter man bli att köpa det. Gillar man inte Adams åsikter så behöver man inte läsa dem?
Att alla orkar.. :)

Adam Steen sa...

Haha, sant det!! :) Dagens Sverige och "svenskar" alltså... ;)

Anonym sa...

Adam=KING

Håkan T sa...

Helt enig med dig, Valen och Engström!

Kul att du satsar vidare och kul med jobbet på skolan. Tror det kommer vara en fördel att ha annat att fokusera på än bara skidåkningen.

Kör hårt!

Adam Steen sa...

Tack och tack Håkan :)