tisdag, april 12, 2016

Är huvudet dumt så får kroppen lida. (Tränat)


Hänger mig i TRX-banden

Det som rubriken skvallrar om är ju visserligen något jag får erfara minst en gång per dag. Men vissa gånger är värre än andra. Dagens är nog ett sådant tillfälle. Jag hade ju bestämt mig för att träna idag, och det jag var mest sugen på var gym. Tänkte att jag kör samma övningar som jag gjort under vintern, men med några fler repetitioner och med lättare vikter. Dock så blev det ganska många fler repetitioner än vad jag brukar köra. 

Idag orkade jag inte jogga runt Kolgården, visserligen gick jag runt den med sällskap + hund innan, men under min träning så joggade jag spikraka vägen dit (ungefär en minuts jogg). Givetvis så tränade jag på Actic Britsarvet, detta körde jag:

  • Bänkpress. Jag var livrädd att mina muskler förtvinat bort helt, så jag var tvungen att börja med två stycken ettor, en på 90 kilo och en på 100. Det gick ju faktiskt bra, skönt. Därefter så blev det et crossfit-inspirerat upplägg där jag körde: 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 repetitioner (totalt 55 stycken, för er som ej orkar räkna). Planen var att köra allt på 70 kilo, men efter de fem första seten (10 - 6 repetitioner) så var jag totalt slut i armarna, så på de fem sista fick jag nöja mig med 60 kilo. Blev skönt skakig och slut i armar och bröst!

  • Latsdrag. Här lastade jag på 70 kilo och brände av: 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 repetitioner utan större problem och med inte alltför lång vila heller. Blev som jobbigast i armvecken faktiskt.

  • Enbenspress i maskin. Tänkte först köra på 100 kilo, men efter en testrepetition så kände jag direkt att det blir för tungt, så jag mjäkade och körde på enbart 82 kilo. Här körde jag exakt samma repetitioner som de två tidigare övningarna: 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1. Skillnaden är ju på denna övning att jag kör ett ben i taget. Så under hela denna övning matade ett ben i taget, från tio ner till en. Utan att stanna. Benen var skönt skakiga när jag krängde mig ur maskinen. 

  • Magchrunches i maskin. Ställde in vikten på 70 kilo och därefter så lunkade jag mig igenom de 55 repetitionerna. Som ni kanske kan gissa så var det även här från tio ner till en. Förhållandevis kort vila. Denna vikt var en aning för lätt, kände inte alltför mycket i magen. Men ni ska komma ihåg att jag är fet också, så det är ju bara att vika fram buken och det går av sig självt. 

  • Tricepspress med hantlar. Tidigare i vinter när jag kört två treor och två ettor så har jag haft en 20 kilos-hantel i vardera hand. Valde därför idag att köra med halva vikten, alltså tio kilo styck. Och ni kanske redan har listat ut att jag körde 55 repetitioner även här. Även här flöt det på relativt lätt och jag hade nog klarat av att köra med 12,5 kilo per hantel också. 

  • Magövning i TRX-band. Likadant upplägg som alla de andra övningarna idag. Det var oerhört jobbigt i hela överkroppen att köra denna. Mest på grund av övningarna innan, blev svettig, skakig och flåsig. Grymt bra!

  • Skierg. Mest för att min överkropp inte ska glömma bort stakrörelsen helt, så körde jag några få drag. Hur många snabba tror ni? Jo, 55 stycken, från tio till ett. Med lika antalet drag i vila emellan. Blev ändå lite jobbigt faktiskt. Motståndet fick vara tio och max idag. 
Blev ett ganska kort och effektivt pass idag, men det kommer kännas imorgon och framförallt i övermorgon. Men vad fan, det går ju inte att träna utan att "träna" heller. Det måste ju kännas också. Testade mina nya Salomon S-lab x-series idag, riktigt sköna!


Dessa fetlår ska jag försöka deffa ner i sommar när jag tänkt att jag inte ska köra någon styrka med vikter före skidsäsongens början.


Suger på tummen mellan seten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur får man lika stor mage som du?

Adam Steen sa...

Det kräver sin man, så att säga