onsdag, april 13

Sprungit på Jungfruberget och gymat en fin WOD Nu är jag skön i min kropp kan jag lova er. Skönt med en annan trötthet än enbart sovtrött. Jag har kört ett riktigt bra träningspass, det bästa på länge, även det andra på länge också, så det kanske inte är så konstigt. Jag började dagens spektakel med att springa rätt upp till toppen av Jungfruberget. Fy fan vad otränad jag är alltså. Orkar ju knappt ta mig framåt, flåsig och otränade löpmuskler. Men det var ändå jävligt skönt att få komma ut i skogen och även att springa i lite kupering. Totalt blev det 35 minuter löpning, fem kilometer och 145 höjdmeter. Det duger åt mig. 

Efter löpningen var det dags för dagens huvuduppdrag, gym på Actic Britsarvet. Jag hade funderat ut en fin crossfit-inspirerad WOD (workout of the day) under dagen och den genomförde jag på följande vis:

Fem övningar och tio varv (precis som igår; 10 - 9 - 8 - 7 - 6 -  5 - 4 - 3 - 2 - 1 repetitioner). Trodde att jag skulle fixa det relativt enkelt, utan att förta mig alltför mycket, men fy fan. Höll på flåsa sönder mig själv och blev otroligt darrig. Men det var kul som skräcken vill jag lova! Dessa övningar blev det:

  • Chins, tänkte köra strikta, men det orkade jag bara i två varv, därefter så fick jag köra lite kippade, alltså där jag tog fart och hjälp av hela kroppen. Blev jobbigt ändå.

  • Dips, här lyckades jag köra lugna och strikta hela tiden.


  • Kettlebellsswing, 24 kilo. Var väldigt jobbigt, trots den låga vikten. Finns ingen tyngre på gymet, annars hade jag nog försökt mig på 28 eller 32 kilo. 

  • Upphopp på 60 centimeter hög box. Blev flåsig och lite ont i ryggen. Men det var genomförbart. 

  • Kettlebell clean & press. 16 kilo. Här blev det ju de dubbla repetitionerna totalt, eftersom att jag körde vardera arm. 

Tog aldrig tid eller körde med pulsband, men nog höll jag på en stund och hjärtat kände som om det fladdrade på som ett kolibri-hjärta. Tog tre jättekorta vattenpauser under tidens gång. Det var skönt att få lägga mig ner och vila efter avklarade varv. Efter bara någon minut så fick jag idéen om att köra ytterligare två övningar:

Bicepscurl med hantlar och sittande axelpress med hantlar. Även här körde jag samma upplägg som tidigare, från tio ner till en repetition. Bytte övning mellan varje varv och tog mig ner till noll. Blev sjukt jobbigt mot slutet. Hantlarna jag använde vägde tio kilo styck. 

Var skönt skakig efteråt, så jag orkade inte ens jogga från gymet, utan jag gick direkt till affären här bredvid och handlade varor för en (för mig) ny maträtt; omelett med ost och bacon. Skyndade mig hem och lagade till maten direkt. Gott som satan var det. Därefter så har jag städat lägenheten, duschat och nu sitter jag äntligen utslagen här i soffan. En riktigt bra dag! 

Bilder från passet: Nöjd uppe på Jungfruberget


Chins


Dips


Swing


Upphopp


Clean & press


Fittskinn i händerna

Inga kommentarer: