onsdag, maj 25

AIII-stakning 60 min+


På toppen av Falukrossen, i bakgrunden ser ni sjön Runn

Fy fan, idag var det slitsamt. Stakning på Elpex-treor, runt Aspebodavändan. Två långa AIII-drag. Inte något jag än är tränad för kände jag, men jag kommer ju inte bli bättre om jag inte utsätter mig för sådana här pass. 

Jag började med uppvärmning till Källviken. Efter tio minuter så lade jag in mina sedvanliga fartökningar på 20 stavtag (90% insats ungefär) med 20 lugna stavtag emellan, tio stycken. Kände då att det inte var någon toppendag, oerhört hög puls, inget riktigt tryck och tekniken stämde inte speciellt bra. Så kan det vara ibland. 

I Källviken så startade jag första intervallen, avslutade den på toppen av Falukrossen. Såhär blev den i siffror: 24,46 minuter, 7,78 kilometer, 178 snittpuls, 185 maxpuls, 150 höjdmeter

Efter den första intervallen så rullade jag ner till botten av backen upp till Falukrossen och startade den andra intervallen där. Den fortsatte sedan till Aspeboda, ut till riksväg 293 och gick i mål på toppen av Gamla berget. Siffrorna på den blev: 38,01 minuter, 12,19 kilometer, 175 snittpuls, 181 maxpuls, 155 höjdmeter.

Blev sliten muskulärt av intervallerna, kände verkligen hur sakta jag åkte. Men det är kanske inte så konstigt heller, förra måndagen åkte jag mitt första rullskidpass för året, detta var mitt fjärde på nio dagar. Det är bara att ha tålamod så kommer det gå bättre och bättre. Jag har ju varit i denna situation ett antal gånger. Det blev hur som helst ett riktigt bra pass och jag blev trött, det var huvudsaken!

Inga kommentarer: