måndag, maj 9

BARÜBER - Idrottshistoria - 26 km löp


Jag och Lars Suther på ett hygge, ingen ovanlig syn under denna tiden på året. Två plantmasar i sitt rätta element.

Idag fick jag den stora äran att träna med Lars Suther. Det var längesedan jag såg honom, så det var ett kärt återseende. Jag ville få in 2,30 h och han två h. Så vi bestämde att jag skulle springa från mig i Britsarvet, medan han parkerade bilen nere vid parkeringen där man kör upp till Stångtjärn. Perfekt så, tre kilometer extra, enkel väg. Väl där så sprang vi först upp till Stångtjärn, sedan runt röda 15 och därefter tillbaka hem igen.

Kände mig rätt så pigg och fräsch idag. Benen funkade bättre än på länge, kanske jag börjar bli lite van vid träning nu igen. Att jag fick träna i barüber gjorde så klart mycket för helhetsintrycket på detta passet, allt blir så mycket lättare då! Tänk er själva; man blir ju både deff och brun, en bättre kombo! Det är ju dom två enda egenskaper som är värda att uppnå, eller? 

Höjdpunkten med passet var ju ändå när vi stötte på bröderna Rissveds (Jenny och Joakim) som jagade livet ur varandra på deras MTB-cyklar. De, liksom vi var ju ute och skrev idrottshistoria i Stångtjärns-skogarna. Vad kan gå fel då?! 

Totalt blev det 2,40 timmar, 25,88 kilometer och 545 höjdmeter. Jag skruvade upp farten på slutet, från att jag lämnat av Suther vid hans bil. Dessa 3,36 kilometer sprang jag på 14,26 minuter (4,17 min/km), fint att få sträcka ut lite på slutet. Det är ju trots allt en syn för gudarna när den unge herr Steen sträcker ut. 

Avslutningsvis så vill jag bara berätta om en rolig hemsida jag hittade. Zmarta.se heter den, där kan man via en "barometer" se vilken motionsform som bränner flest kalorier för pengarna. Riktigt smart idé faktiskt. Dagens aktivitet som var löpning ligger på 14 kronor per bränd kalori. Enligt min Polarklocka så brände jag idag 2463 kalorier, det blir några kronor det. Men det är väl investerade pengar tycker jag! Man ser också att min huvudidrott längdskidor ligger på 27 kronor per bränd kalori. Det kan ju vara värt att kolla på om man känner sig osäker, men ändå är sugen på att börja träna, eller om man vill testa någon ny motionsform. Det finns också ett frågeformulär man kan fylla i och på så vis få tips på nya motionsformer. Väl värt ett besök!


Vi bara dricker och dricker. Smällde i mig 1,75 liter vatten på dagens pass, törstig som skräcken idag, tur jag hade min vätskeryggsäck!

Inga kommentarer: