torsdag, maj 26

Fint, halvlångt och blött löppass med Ringsby


På toppen av Kvicktjärnsberget. Mitt inne i I13:s gamla militärområde, som fortfarande används till och från. Bakom mig står någon träformation som jag tror används av militären på något vis. Jag antar att det har något med flyg att göra. Någon som vet?

Hade lovat Ringsby att passet skulle ta cirka 2,30, kanske lite längre, men inte tre timmar. Jag hade dock mina aningar på att det kunde bli närmare tre timmar ändå. Jag var nämligen lite osäker på vägarna mot slutet över militärområdet. Men det blev bra till slut ändå, hade hyfsad koll på vart vi var under hela passet. Mitt sista ruttmål för dagen var nämligen att ta oss upp på Kvicktjärnsberget, därifrån hade jag ingen riktig plan hem, mer än att ta ut en riktning och springa mer eller mindre efter den. Använde för första gången en funktion på min klocka som visade riktningen hem (tillbaka till startpositionen), fungerade riktigt klockrent, då visas en pil och även avståndet hemåt fågelvägen, riktigt smidigt. 

Innan vi hade kommit upp på Kvicktjärsberget så hann vi först med att ta Jungfruberget, Urfjäll, Lostenen, Skuggarvet och Björnmyra. En riktigt fin löptur. Dock så var det väldigt blött på sina ställen. Jag sprang också i ett par Salomon Fellcross idag, dom är inte alls bra när det är blött, man halkar som satan i dom. 

Med cirka en timme kvar av passet så började det tokregna och blåsa. Blev bitvis rätt kallt. Men jag är glad att det blev löpning en dag som denna och inte rullskidor eller cykling. 

Siffrorna från passet:

2,42,02 timmar
23,62 kilometer
132 snittpuls
156 maxpuls
610 höjdmeter

Strava:Bilder:


Pisspaus mellan Jungfruberget och HornbergetVy från Hornberget, ut över Skuggarvet


Fin grusbacke ovanför Björnmyra, mot Kvicktjärnsberget. Gamla militärvägar. Denna backen är rätt brant på slutet, det ser nästan ut som att man springer rätt upp i himlen.


Återigen är på Kvicktjärnsberget (hur många gånger har jag skrivit det i inlägget?), här vaskade Ringsby sista drickan. Man ser en militärväg långt bort där som leder bort till Sjulsarvet.

Inga kommentarer: