lördag, maj 07, 2016

Livets pass 152 kilometer - 5 h08,00 rullade vi iväg. Jag, Anton Persson och Johannes Ringsby. Planen var att köra den beryktade väggenrundan™. Tråkigt nog så small Johannes däck efter 35 minuter, strax innan Bjursås. Anton som var lite ovan att cykla valde att ta vägen över Sågmyra till Leksand, där vi skulle mötas upp. Jag dunkade uppför Baggbo, tillbaka ner till Rättviksvägen och vidare mot Rättvik, in vänster mot Norr Lindberg, ner till riksväg 70 (mellan Rättvik och Leksand), vidare längs Siljansvägen till Tällberg och sedan upp över backarna i Plintsberg. 

När vi möttes i Leksand så stannade vi till på OKQ8 för att handla lite energi, därefter gick turen vidare mot Häradsbygden, Djura, Djurås, Bäsna och Mellsta. Där i Mellsta så vinkade jag av Anton och svängde in mot Borlänge för att säga hej till min nya bästa vän, stannade där en kortis och tog sedan sikte mot Falun igen. 

Idag hade jag bästa cykelbenen hittills av mina fem pass jag kört i år. Aldrig någon tendens till att gå mig tom och jag kände mig pigg i princip hela passet. Fram till Leksand (cirka 2,15 h) så drack jag enbart vatten, i Leksand så åt jag en godispåse, en chokladkaka och drack en coca-cola. Resterande del hem så drack jag en halvliter vatten och en halvliter sportdryck. Aldrig ens nära att energivägga, finns lite buk att ta av. 

Jag är imponerad av Anton Persson som orkade så pass bra som han gjorde, han hade inte cyklat på två år. Nu åkte han visserligen cirka två mil kortare än mig och jag drog varenda meter under passet. Men grabben är ju ung. Och har som sagt inte cyklat på två år. Finns lite skalle där. 

Siffrorna från passet blev:

152,22 kilometer
4,59.37 timmar
1465 höjdmeter

Strava:


Bilder:

Ett glatt gäng till en början


Punka på Ringsby


Stum i Baggbobacken, igen


Upp mot Norr Lindberg


Ett psyk


Häradsbygden

Inga kommentarer: