onsdag, maj 4

Säg nåt kul om 90 km cykel?!


Falu kommuns krispigaste kille, på cykelbanan mellan Grycksbo (sossetätaste samhället i Sverige?) och Bergsården

Livets väder ute, värme och röd dag imorgon. Hade en förhoppning om att få med mig någon ut på träning idag. Men kombinationen av att vara hatad och att alla är lata gjorde att jag blev ensam ut igen. Fick väl gå det också. Jag hade planen om att köra en gammal favoritsträckning: Falun - Ingarvet - Smedsbo - Valsan - Rexbo - Romma - Sågmyra - Grycksbo - Varpan runt - Hem. Så blev det också. En tur som jag när det begav sig snittat över 35 km/h på, idag var det inte några drömben direkt, vinden var inte så rolig och pulsen skenade upp över 170 bara jag såg en backe. Dessutom så krampade vaden ihop efter drygt en mils cyklande bara, samma vad som värkte på gårdagspasset. Stretchade ut den en gång och därefter så blev det aldrig värre i alla fall. Usch vad sjöblötsfet och otränad jag är för tillfället alltså. Men det är riktigt skönt att komma ut på sådana här lite "längre" pass. Ge mig någon vecka så ska det nog kännas bättre. Under hela passets gång så körde jag endast om två cyklister, mötte 5-6 stycken. Lite väl få med tanke på det fina vädret?! Cykelbanan mellan Falun och Borlänge var fortsatt osopad, det gör att jag cyklar på vägen, för jag vägrar att åka i grus med landsvägscykeln. 

Jag förtog mig ändå inte idag, utan jag försökte rulla på i lagom takt. Totalt var jag ute i 2,55 h, kom exakt 90 kilometer och plockade 650 höjdmeter. Det är tufft att cykla uppför med min hydda att bära på. Men det blir ju inte direkt bättre om jag inte utsätter mig för det. 

Just nu är jag rätt så skakig i ben och vader. Ska nog smörja in dom med lite liniment för ovanlighetens skull, samt dra på mig ett par stödstrumpor. 

Passet på strava:

Är inte lika duktig som veganbloggarn på bilder, men jag måste ju visa er någon i alla fall, så att ni tror på mig att jag varit ute:


Hade två nödraketer från Etixx med mig i fickan idag, men dom fick ligga kvar där, nöjde mig med enbart vatten idag. måste försöka kicka igång fettförbränningen


Små fina dalabyar, strax innan Romma här, varenda motlut kändes som en käftsmäll idag


Fin


Skuggan, mellan Grycksbo och Bergsgården

4 kommentarer:

Adam Johansson sa...

Vad märkligt att du inte fick något svar från D Richardsson när du sa: "säg något kul om längdskidåkning!" till honom i Mora-parken.

Adam Steen sa...

Jaha, okej?

Adam Johansson sa...

Jag blev bara påmind om det uttrycket när jag läste rubriken. Tycker det var så roligt sagt av dig i det tillfället. Han var nog rätt stum då.

Adam Steen sa...

Haha, jaha. Då är jag med :) jag tror det ;)