måndag, maj 16

Träningstänk, summering, timmar, upplägg, osv

BloggerImage

Den här killen, han var pepp i lördags morse innan Vildmarksleden, 2-3 plusgrader och snö på vägen 

God ny vecka pojkar, flickor och andra. 

Jag kan summera de tre första veckorna på träningsåret med lite drygt 41 timmars träning, det är inte fy skam. Tidigare starter på träningsåret har inte varit så här "bra" vad jag kan minnas. Och träningen innan dessa tre veckor var inte alltför mycket heller. Men nu är jag ju som sagt igång och tycker det är riktigt härligt och kul. Som jag planerat denna perioden (fyra veckor) så skulle jag träna 50 timmar (10-15-15-10), alltså tio timmar denna veckan. Fem av dessa timmar kommer jag köra på lördag med DSA (löpning + rullskidor). Då återstår det fem timmar, dessa tänkte jag fördela på följande tre pass:

1: Stakning runt två timmar

2: Stakintervaller tröskel

3: Styrkepass med SkiErg och jogg

Det första passet tänkte jag bränna av idag. Första passet med rullskidor denna säsong alltså. Kan ju bli spännande. 

Trots att jag inte är så sliten så känner jag att det är bra med en lugnare vecka. Kommer bli tre vilodagar denna veckan. Det gäller att inte köra för hårt för min del, dels för att undvika skador, men också för att hålla suget uppe. 

Det är inte många veckor kvar till skolavslutningen, skönt. Som planen är så ska jag vara ledig hela sommaren, eventuellt jobba någon strödag om det dyker upp något och om det passar bra. Annars ska jag fokusera på träningen. Som det känns nu så kommer jag inte köra alltför mycket dubbla pass, alltså två pass per dag. Jag gillar inte riktigt det. Kommer nog snarare att köra ett längre pass per dag, det passar mig bättre!

Inga kommentarer: