lördag, maj 14

Vildmarksleden, 36 km - 4,40 h


Nöjd kille vid Flymyrskojan

Planen för denna sommar är att springa vildmarksleden tio gånger, idag blev det den första. Tillsammans med Adam Larsson så drog vi iväg strax innan klockan nio. Kändes sådär att sticka iväg då temperaturen visade 2,5 plusgrader, det låg snö på marken och det regnade. Men vi gnetade på i lugn takt och efter en stund så slutade det regna. 

Jag kände mig pigg under hela turen, drack nästan två liter sportdryck och klarade mig från att äta någon nödraket. Perfekt. Blev bara två missöden under turen, den första var när jag sparkade rätt in i en gren som låg längs marken och föll framlänges, grenen hade sönder skons ovandel en aning, men jag klarade mig från smärta. Det andra var när jag hoppade ner från en vält trädstam och landade snett så det knakade i fotleden, fick halta några hundra meter och sedan släppte även det. Resterande del av passet var för mig ren njutning! Tycker verkligen om denna bana. Den 27:e augusti går vildmarksloppet och det tänkte jag springa, den banan hoppar dessutom över de fyra första kilometrarna på "den riktigs" vildmarksleden. 

Vi startade och slutade nedanför slalombackarna i Bjursås. Banan är oerhört bra markerad och välskött. Rekommenderar er verkligen att springa den, men se till att ta med er 1,5 - 2 liter vätska och en energikaka + gel, ifall ni träffar på väggen, är inte alltför kul där ute i vildmarken. 

Nu ska det bli skönt med en vilodag imorgon!

Siffrorna från passet blev:

4,39,07 timmar
35,77 kilometer
136 snittpuls
158 maxpuls
890 höjdmeter

Bilder:










Vyn från Ärtknubben är riktigt mäktig, sjön ni ser är Fjällgrycken

Inga kommentarer: