torsdag, juni 9

Comeback på fotbollsplanen och gym


Övning nummer 6, stakliknande övning, 3 x 20 stycken

1997 så spelade jag min sista fotbollsmatch, då hade jag precis börjat sjuan. Ledsnade på att de andra i laget var både för dåliga och för oseriösa. Jag var (är) väl aldrig någon riktig lagspelare, jag var nöjd bara jag själv gjort mål, oavsett om laget vann eller förlorade. Så det här med lagidrott är inte något för mig direkt. Idag blev det dock en comeback på fotbollsplanen. Traditionsenligt så spelade vi (lärarna) mot sexorna på skolan och jag bestämde mig under förmiddagen att vara med. I vårt lag var bland annat en av Sveriges bästa innebandyspelare. Vi spelade 2 x 15 minuter, den första halvleken så hade jag inte mycket bollkontakt och hade svårt att få till något bra spel. Men i den andra halvleken så kom jag in bättre i matchen, jobbade bra och fick till slut ett skott som tyvärr målvakten räddade. Därefter rullade det på bra och jag stänkte in hela tre mål och vi vann matchen med 7 -2. Mäktig känsla när hela skolan kollade på och många ropade mitt namn. Då var man kung för en stund, kul!

Ja, det var en "liten" parentes, det där skiter väl ni i. Ni vill väl veta hur och vad jag tränat idag. Det blev mitt "vanliga" styrkepass:

- Jogg 11,29 min, 2,04 km, 139 snittpuls, 25 höjdmeter

- TRX-band, Sex övningar, tre varv, 10 - 20 repetitioner. Idag ökade jag på den andra övningen med två repetitioner per set. Vilket gör att jag nu har ökat de två första övningarna med två repetitioner vardera. Fint så.

- SkiErg, 2 x 10 minuter, första setet 20 " - 20": 151 snittpuls, 163 maxpuls. Andra setet 40" - 20": 167 snittpuls, 183 maxpuls. (2,30 min vila mellan seten).

Det var ett stabilt pass idag, varken bra eller dålig känsla. Något märkt av den brutala träningsvärken i benen dock. Men det går över.Stabila tider på mina 40" - 20"

Inga kommentarer: