fredag, juni 17, 2016

Cykel, 15 mil, 5 timmar, med Ringsby, i regn = bra kombo


Strax innan Tällberg


Precis som prognosen hotade med så blev det regn på dagens långpass. Dock inte alltför mycket och turligt nog så låg temperaturen på cirka 15 plusgrader. Vi slapp också alltför starka vindar. Så vädret var inte för jävla jävligt ändå, det hade kunnat vara mycket värre. Jag valde kortbyxor och oljade ben, då jag var rädd för mer regn, med långa ben blir man bara än mer kall och blöt tycker jag. 

Klockan 08,06 rullade jag och Ringsby iväg från Britsarvet. Överraskande nog så var jag redo för avfärd klockan 07,58. Min kompanjon hade lite klädvalsproblem tror jag, så kan det vara ibland. Ingen fara på taket där. Vi hade ju en plan på att köra den äkta "Väggenrundan™", den planen följdes till punkt och pricka, + lite extra skarv, bland annat inne i Falun när vi kom tillbaka, för att skrapa ihop fem timmar. 

Jag kände från start att jag var rätt så pigg idag, vilade ju igår. Både benen och övriga kroppsdelar kändes fräscha, så det var skönt. Var lite orolig då jag enbart skrapade ihop fyra timmars sömn. Men jag låg ju i alla fall i sängen i nästan nio timmar, så man har nog råd med en sådan natt då och då. Även om det är jobbigt att inte kunna somna. 

Johannes var lite tröttare idag, så jag stod för det mesta av dragjobbet. Det tycker jag inte är några problem faktiskt. Speciellt inte när jag kände mig pigg idag och då vindarna som sagt var rätt snälla. Jag gillar det, nöta på i lagom takt utan en massa "skidåkarryck".

Vi rullade på fint bort till Bjursås, där tog vi oss an Baggbobacken för att få lite höjdmeter (1320 på hela turen) och därefter fortsatte vi på riksväg 69 mot Rättvik. Vidare in vänster mot Norr Lindberg och sedan ner till Siljansvägen mot Tällberg. På vägen upp till Norr Lindberg var det ett tiotal korta gruspartier, där de håller på att laga vägen, gillar inte riktigt sådana passager. 

Efter Tällberg så cyklade vi uppför de fina backarna till Plintsberg och sedan riksväg 70 nästan hela vägen till Leksand. I Leksand blev det ett kortare stopp för inhandling av lite godsaker. För min del blev det en 33 cl Coca-Cola, en snickers och några winegum. Förutom det så intog jag 1,5 liter sportdryck under passet, det var det hela. 

Efter fikastoppet så tog vi småvägar mot Djura och Djurås. Fina och mysiga miljöer där. Bitvis så kändes det nästan som om det skulle spricka upp och bli sol, men det blev aldrig så tyvärr. I Djurås så åkte vi över älven och styrde sedan kosan mot Bäsna och därefter Kvarnsveden. Från Kvarnsveden och hem till Falun så blev det cykelbanan på riksväg 293. Hemma i residensstaden så cyklade vi lite omvägar och skarvningar för att som sagt få ihop de planerade fem timmarna. 

Ett bra pass i trevligt sällskap, kul! 

Bilder och Strava:


Johannes på toppen av Baggbobacken, jag kunde inte hålla mig i denna backen, utan sprätte på lite upp till toppen, Johannes var klok och höll igen


På Sörskogsvägen efter Baggbo, ner mot riksväg 69. Det var ett litet irriterande regn som gjorde att glasögonen blev igenvattnade bitvis


Hellre brun än braFikastopp i Leksand, var piggare än jag ser ut


Glada miner på väg mot Bäsna


20 minuter efter denna bilden...


...Så händer detta. Men en väggenrunda utan komplikationer är ju mer eller mindre ogiltig 


Johannes fångar mig på bild innan Tällberg, nöjd och gladDet blir bra vindskydd bakom detta breda arsel för den som får turen att sitta där


Inga kommentarer: