torsdag, juni 23

En femmil stakning, snart fjäderviktare


Kan man köra barüber så ska man ALLTID köra barüber, det är sen gammalt. Här poserar Gilberto Panisi och jag, strax utanför Sundborn

Lyckades med konststycket att klämma in en träning även idag, trots att jag är ledig och livet är på topp. Det är ju inte fy skam. Att det dessutom blev ett bra träningspass i trevligt sällskap gjorde ju inte saken sämre. 

Stakning på Elpex-treor blev det för min del idag. Klockan 08,18 så smög jag iväg hemifrån Britsarvet, upp till Lugnet och LIVI för samling klockan 08,30. Här var vi ett gäng som skulle köra rundan: Lugnet - Hosjö - Danholn - Karlsbyheden - Kårtäkt - Sundborn - mot Toftbyn 20 minuter och sedan vändning tillbaka till Sundborn - Skuggarvet - Lugnet. Nu är det åkbart mellan Skuggarvet och Lugnet igen, sedan lagningen av vägen, skönt som fan det, det är ju en guldväg med fina stigningar, både för distans- och intervallpass. Det går dock lite tyngre än innan, då det ligger ett lager med packat grus på toppen av beläggningen. 

Tidigt på passet bildade jag, Jimmie Johnsson, Akira Lenting och Adam Larsson en egen grupp. Vi åkte i ett överkomligt och skönt tempo under hela turen. Kände mig helt okej pigg i kroppen under hela passet. Drack dock sportdryck idag, med tanke på morgondagens Orsakajt'n

Det hela slutade på 3,05 timmar, 49,53 kilometer, 435 höjdmeter och en snittpuls på 137 slag/minut. Perfekt pass. Ett tretimmarspass nu är inte alltför betungande ändå, förut var det som jag tidigare nämnt något man gjorde någon gång ibland, men man var alltid lite lätt nervös inför sådana "långa" pass då. 

Tyckte tekniken kändes bra och jag hittade ett bra flow i stakningen, härligt! När jag kom hem från passet så vägde jag idag in på 71,4 kilo(!), senast jag vägde mindre än så (vad jag kan minnas i alla fall) var den 24 januari 2013, samma dag som jag var med och tog brons på SM-stafetten här på Lugnet, då stod vågen på 69,9 den morgonen! Hade varit mäktigt att kunna komma under 70-strecket och hålla sig där stabilt. Det gäller bara att jag orkar och är motiverad till att hålla mig ifrån godsaker och fortsätta träna på bra!

Bilder från passet:


Jimmie Johnsson, Adam Larsson, Akira Lenting och i bakgrunden Gilberto Panisi, här är vi i Hosjöstrand, vid första drickastoppet, vi stannar i cirka en minut varje halvtimme för att drickaStändigt detta pissande, inget jag gör alltför ofta under träningspass. Jag sportar i min CLWR-tröja för första gången, riktigt skönt plagg, både i material och passformHär har vi stött på de andra åkarna, mellan Ramsnäs och Sundborn, här finns en källa med rinnande vatten som är väldigt gott, en klassiker att stanna här för mig under ungdomsåren då jag i princip alltid åkte mina rullskidspass Skuggarvet - Toftbyn, tur och returSista gemensamma drickapausen, vid "spruthuset" i Skuggarvet. Under passet idag så hade vi fint främmat av Britta "chock-Britta" Johansson Norgren, tjejen i rosa, längst till vänster i bildÄh, vi tar bilden på "Gil" och mig igen, detta blev dagens Instagram-bild!

Utforska mitt pass via Polar Flow här.

Strava:

Inga kommentarer: