tisdag, juni 14, 2016

Gym och SkiErg + Bilder/instruktioner på alla övningarna


SkiErg, ett bra träningsredskap. Notera min klocka högt uppe till vänster. Tycker det funkar bäst att sätta den där när jag kör. Dock tittar jag mest på SkiErgens egna display, där jag ställer in den efter mina planerade intervaller.


Dagens träning var snabbt avklarad (detta pass tar ungefär två timmar totalt och jag skriver cirka en timmes effektiv träning i träningsdagboken). Skönt det. Fint väder och ledig resten av dagen. Njutbart. Efter en sedvanlig jogg på cirka två kilometer så klev jag in på Actic Britsarvet och körde mitt gymprogram. Vissa har uttryckt önskemål om att få se mitt program, så det kommer i bildform här under nu:


1:a - Från armbågarna, upp på händerna och gör en "armhävning", 3 x 102:a - Vänster fot i TRX-bandet, höger hand i marken (och sedan vice versa), möt knä och armbåge diagonalt, sträck ut igen, håll bra position och balans i bål och höft, 3 x 12/sida 3:e - Försök håll bra och rak position, upp och ner med det övre benet, 3 x 15/sida4:e - Ligg på skuldrorna med raka ben, dra hälarna mot skinkorna, rakt - sida - rakt - andra sidan - rakt -osv, 3 x 155:e - Håll positionen rak och stilla i bålen, sträck ut en arm i taget, 3 x 8/sida6:e - Ganska stakliknande rörelse/övning, idag körde jag en annan variant och stod på knä, vanligtvis brukar jag stå upp på fötterna, 3 x 20


Svårare än så är det inte. Bara att testa. Kommer troligen öka på någon repetion på övningarna framöver. Har på de två första övningarna ökat två repetitioner vardera. Nästa att öka är övning fem. Det tar riktigt fint i skidåkarmusklerna!

Efter min TRX-session så var det dags för SkiErg. Idag ville jag inte köra alltför hårt, dels med tanke på gårdagens hårda pass, men också att det blir intervaller och dubbla pass imorgon, så jag försökte hitta två lämpliga tiominutersblock, blev nöjd med utfallet:

- 1:a blocket - 10 minuter, 20" hårt - 10" vila (totalt 20 stycken), 157 snittpuls, 171 maxpuls


(2,30 minuter vila)

- 2:a blocket - 10 minuter, 20" hårt - 20" vila (totalt 15 stycken), 162 snittpuls, 180 maxpuls 
Nu blir det lunch på Dala Wärdshus!

4 kommentarer:

Catrin - theVeganista sa...

En sån där "skidmaskin" skulle jag verkligen behöva träna på nu, har aldrig stått på ett par skidor men har tänkt mig på tjejvasan nästa år! :)

Adam Steen sa...

King :)

Unknown sa...

Skall testa detta pass imorgon bitti. Om jag inte stryps till döds så hör jag av mig om hur det gick. Tja!

Adam Steen sa...

King!