måndag, juli 11, 2016

4,10 timmar stakning


Träffade på Johannes Ringsby i samma veva som jag skulle möta upp Kalle idag, så han fotade mig medan jag kollade av telefonen för att se om Kalle meddelat mig något om sen ankomst


God kväll.

Idag har jag tränat i regn. Jag gillar inte regn, vill ha sol och värme. Men vad gör man inte för att få in timmarna?! Efter en frukost bestående av tre kokta ägg och en banan så drog jag hem till Falun, knäppte på mig rullskidorna och åkte bort till Kalle Gräfnings. Vi hade en plan på att staka i fyra timmar, runt Runn. Då den rundan brukar ta lite kortare tid så förstod vi att vi skulle få skarva, jag föreslog då att vi skulle åka Sjulsarvsbacken och Kårestugan för att få lite höjdmeter. När vi sedan vände vid Kårestugan och åkte ner förbi Högbo så blev vi stoppade av vägarbetare, det visade sig att dom håller på asfaltera om vägen mellan Järlinden och Högbo, grymt bra. Det har varit väldigt dålig asfalt i den fina stigningen ett tag, så det är ju grymt med en ny svart och fin!

Vi fortsatte sedan vår tur genom Hälsingberg och Hosjö.I Hosjö vinkade vi av Johannes som vände hemåt, medan vi styrde kosan mot Vika. Det bjöds på motvind hela vägen fram till Torsång, därefter tror jag den avtog och i samma veva började det regna, rejält i sina stunder, skoj. Vi åkte till Aspeboda, där svängde vi höger mot Olsbacka och sedan Källviken. Från Källviken så åkte vi igenom Gruvriset och därifrån raka vägen hem. 

Var lite seg i kroppen i början, kanske på grund av gårdagens vilodag. Efter halva passet så började jag vakna till och känna mig piggare. Drack två liter sportdryck under träningen och det räckte gott och väl. Totalt blev det 68 kilometer, 4,08 timmar och 540 höjdmeter. Båda åkte på Elpex-treor. 

Imorgon kör vi på med galenskaperna igen!
   

Det här är Johannes, han är ambassadör för Six-Ten Ski Products och Watt+ 


I Olsbacka, dagens andra och sista stopp, Kalle äter en energikaka och jag passar på att kolla av mobilen, ständigt uppkopplad, ni vet

Inga kommentarer: