söndag, juli 31, 2016

En väldigt bra träningsvecka ✓


Jag och Jimmie längs bergsstigen, vi försöker ställa av en fotograferande Emma Eriksson, men våra försök var fruktlösa, hon bet i som en iller


Detta mina damer och herrar var en väldigt bra träningsvecka för undertecknad. Eller vad sägs om: 21,05 timmar och 296 kilometer på fem ynka träningspass?! Det är jag väldigt nöjd med! Har känt mig pigg och stark på alla pass också, hoppas verkligen att min träning och mitt mer seriösa leverne den senaste tiden har lyft mig en nivå. Det hade ju inte varit helt fel, för vem kommer ihåg en "Vasaloppps-48:a"?! Nej, just det. 

Idag så mötte jag upp Jimmie Johnsson och han tjej Emma vid Ica Britsarvet klockan 09. Planen var först två timmar löpning och direkt därefter stakning i två timmar. Vi var väl alla på det klara med att vi ville ha en del höjdmeter, så vi gav oss direkt av till Jungfruberget. Vi snurrade en del upp & ner, samt fram & tillbaka på just Jungfruberget, innan vi sedan sprang längs bergsstigen bort mot Lugnet. Givetvis så sprang vi upp på högsta punkten (305,9 möh), därefter så avslutade vi löpvändan med att ta oss upp till hoppbackarna och sedemera ner till Britsarvet igen. Löpningen varade i exakt två timmar, vi hann då springa 19,04 kilometer och plocka 510 höjdmeter.

Vi bytte snabbt om till rullskidsutrustning, vinkade av Emma och satte av mot Lugnet. Fortsatt var vi på höjdmeterjakt, så vi åkte till Skuggarvet, vände tillbaka till Lugnet igen och tog oss an stigningen uppför Sjulsarvsbacken till Kårestugan. Uppe vid Kårestugan så hade vi rullat i ganska precis en timme, på den timmen så hade vi hunnit med 14,5 kilometer och nästan 300 höjdmeter, fint som snus! Resterande del av passet blev mestadels platt, Jimmie skulle åka rullskidor hem, så jag följde med honom på hans rutt mot Vika, vi åkte Strandvägen bort och i Hosjö så vände jag hemåt igen. På hemvägen så passerade jag Hälsingberg och Övre Norslund, för att få lite omväxling. Även rullskidspasset tog två timmar, då hann jag med 34,75 kilometer och jag plockade 420 höjdmeter.

Totalt idag blev det som ni kanske kan räkna ut fyra timmar. Distansen blev 53,79 kilometer och totalt antal höjdmeter 945. Bra pass! 

Nu ska jag vila och sedan planera inför kommande veckas träning!

  

Jimmie plockar av sig linnet på väg mot Skuggarvet. Det är ju nästan lag på att träna i barüber i Skuggarvet, så har jag förstått det i alla fall 

Inga kommentarer: