lördag, juli 23, 2016

Etapp två, löprace 8 km + styrka efteråt


Nedjogg med gänget, inte så mycket sprätt kvar i buggarna då

Hallå!

Förra året så var denna etapp en riktig misär, vinglade i mål på 30,41 på de åtta (7,97 enligt klockan) kilometrarna, det var brutaldåligt. Följande resultat på denna etapp är:

2013 - 28,20, (cirka) 

2014 - 28,50, (cirka)

Idag landade det på 28,37, det är jag nöjd med! Som vanligt så tävlade vi ett varv runt den sex kilometer långa elljusslingan i Stångtjärn + ett varv till runt tjärnen. Start och mål uppe vid parkeringen, ungefär vid Stångtjärnsstugan. Siffrorna från mitt race: 184 snittpuls, 195 maxpuls, 3,35 min/km snittfart, 105 höjdmeter.

Jag gick ut lugnt i starten och låg långt ner i fältet till en början. Tyckte jag fick slita ont, benen var väldigt sega och det fanns inget att trycka med. Men cirka sju - åtta minuter så blev det liksom inte värre, snarare att jag kände mig piggare, så jag gasade på en aning och plockade några placeringar. Kände mig väldigt pigg, ända fram till fem kilometer, därefter blev det en kamp om att försöka ta sig i mål så snabbt som möjligt. Slet på fint faktiskt och känslan var att jag kunde öka farten en aning sista kilometern, eller ja, jag tog i alla fall i mer. 

Med två kilometer kvar så passerar man start och mål, då klockade jag in på 22,00, sista varvet gick alltså på 6,37, det är inte fullt två kilometer, men det var ju ändå rätt snabbt för att vara mig. Föll som en fura efter målgång och behövde ett antal minuter i sittande position för att återfå sansen igen. 

Simon Andersson vann dagens etapp, runt två minuter före mig. Robin Norum blev tvåa, cirka 1,30 minuter före mig. På tredje plats hamnade Gustav Nordström, uppskattningsvis 15 sekunder före mig. Vi var 11-12 man på startlinjen även idag.

Just ja, det blev styrka efteråt också. Två minuter in i racet så kom jag helt plötsligt på att jag hade glömt att köra TRX-styrka denna veckan, hade nämligen planerat att köra det efter gårdagens etapp. Så efter en lugn nedjogg runt Stångtjärn bar det sedan av hem och direkt ner till gymet för att bränna av ett pass där. Fick med mig min kompis "Ekwall", kul att få lära ut lite övingar och också kunna hjälpa andra. Det är rätt tufft detta, speciellt om man är ovan, men man blir snabbt mycket bättre. Vi brände igenom mina sex vanliga övningar och direkt efter det så körde vi ett kort block på SkiErgen; Tio stycken intervaller á 20 drag (cirka 85% insats), 20 drag i vila, motstånd tio. Det fick räcka så idag!

Imorgon kör vi sista etappen!   


Nöjd och törstig efter mål!


Johannes Ringsby vill gärna att vi kallar honom "den vite Kenyanen" 


Hänger i mina kära TRX-band


Ekwall fick slita idag

Inga kommentarer: