tisdag, juli 12, 2016

Tredje varvet runt Vildmarksleden för i år


Tredje varvet runt Vildmarksleden denna sommar och andra inom en vecka. Kul. Idag var vi ett gäng på förutom mig fyra andra killar: Akira Lenting, Erik Rost, Johan Eriksson och Claes Rosenqvist (Emilia Lindstedts pojkvän). Vi parkerade som alltid vid campingen i Bjursås (precis vid slalombackarna) och gav oss sedan av. Vädret varierade mellan regn, uppehåll, molnigt och sol. Perfekt löparväder i alla fall. 

Vi sprang på i ett bra distanstempo, det tog oss 4,09 timmar att springa runt den 36 kilometer långa leden, med idag 980 höjdmeter (det varierar lite från dag till dag, troligen på grund av hur vädret och trycket är, höjdmätaren går på barometer). Vissa menar att vi går när vi håller denna "låga" fart, jag tycker inte att det är direkt gåfart, måste ändå ta i en del. Men jag är ju rätt dålig också. Terrängen och stigarna gör nog sitt till också, det är inte direkt krattad grusväg, eller asafalterad skatepark. Det är verkligen vildmark och en fin sådan. 

Kände mig pigg i kroppen under hela passet, inga större problem. Enda lilla bekymret var att utsidan på höger vad (mitt emot insidan, eller benhinnan) började göra ont efter ungefär halva passet. Det blev dock aldrig värre, utan smärtan höll sig på en konstant nivå¨. Nu efteråt gör det dock rätt så ont. Hoppas det går över. Det var inga problem med energin under passet heller, trots att det idag "bara" blev tre riskakor, tre kokta ägg och en banan till frukost. Mäktigt. Drack förvisso sportdryck under passet. 

Imorgon blir det stakning igen.


Dagens gäng, efter ungefär fem kilometer löpta


Skoknytning och drickapaus, efter lite drygt två timmar och 19 kilometer, precis innan Flymyrskojan


Sista stoppet, Trugbo, med lite drygt fem kilometer kvar av turen, bara glada miner här

Inga kommentarer: