onsdag, juli 13, 2016

"Vasapass"


Trött stackare, på toppen av "Falukrossen", bara resten av passet kvar här


I 3,40 var jag ute idag. Det ger mig alltså 12 timmars träning på tre dagar och tre pass. Inte fy skam det för en gammal suput. Nu är det dock nya tider, föregående somrars lite mer utsvängda leverne med diverse festkvällar är nu utbytt mot ett mer städat liv med bra rutiner. Det verkar ge resultat, för trots att jag var rejält sliten idag redan innan passet, så gick det att genomföra det med bra insats och fokusering. Hade det varit tidigare år så hade det lyst igenom idag, då hade jag inte kunnat grävt efter bra krafter nere i källaren, utan hade istället gett upp och fått till något halvdant pass. Vi tar det hela från början. 

Även idag så lyxade jag till det med en "minifrukost" på tre kokta ägg, en banan (kravodlad denna gång) och tre riskakor. Såklart också en kopp svart kaffe. Satte mig sedan ombytt i bilen med destinationen Falun som mål. Kände mig rätt trött och sliten faktiskt, musklerna var inte jättepigga. Under resan mellan Borlänge och Falun så skickade jag i mig tre stycken koffeintabletter, en åt gången, utspritt. Fick ju lov att göra något för att vakna till liv. Tror det hjälpte något faktiskt.  Vi körde ju på Elpex-fyror idag och med slitna muskler så är det (i alla fall för mig) ännu svårare att få upp hög puls, än om man istället kört på treor. Största anledningen till att vi körde på fyror idag var för att junioren Jesper Göras skulle vara med oss idag, kul. Kalle coachar nämligen Jesper. Det blev perfekt för oss att köra på fyror, samtidigt som Jesper körde på ProSki-tvåor. 

Jag ska försöka beskriva passet så bra jag kan nu. Varenda meter jag tog mig fram var enbart i stakningens tecken. Först tog jag mig till Kalle, där mötte jag upp grabbarna, vi fortsatte sedan vår uppvärmning till Lugnet, runt i Järlinden och sedan bort till discgolfbanan. Uppvärmningen varade i drygt 23 minuter, sedan började det på allvar:

- Tröskeldrag, discgolfbanan - Kårestugan (vände uppe vid Kåre och körde nedåt, för att få ihop tio minuter totalt). 10,00 minuter, 2,32 kilometer, 162 snittpuls, 169 maxpuls, 95 höjdmeter. Kalle drog första halvan, jag andra.

- Tröskeldrag, Högbovägen, backens start - Kårestugan (vände återigen tillbaka nedåt för att få ihop tio minuter). 10,00 minuter, 2,48 kilometer, 162 snittpuls, 169 maxpuls, 95 höjdmeter. Väldigt lika siffror som föregående intervall. Även här drog Kalle första halvan och jag den andra.

- Förflyttning mellan Lugnet och Källviken. 37 minuter, 10,1 kilometer. Fyra stycken spurter/impulser cirka 10 - 15 sekunder vardera, för att bryta av och även trötta ut muskulaturen än mer. Blev faktiskt rätt seg efter dessa. Vid Källviken blev det ett kort stopp, grabbarna pissade, jag tog en gel, för att försöka få upp lite energi, pulsen började bli rätt låg. 

- AII-AIII Källviken - Norsbo. Här turades vi om att dra två minuter vardera, första minuten i AIII-fart, andra i AII-fart. Fungerade riktigt bra. Dock var det väldigt jobbigt att gå med när Jesper drog på platten, bra träning! 15,00 minuter, 4,80 kilometer, 152 snittpuls, 163 maxpuls, 50 höjdmeter.

- AII-AIII Norsbo - toppen av Falukrossen. Avslutade draget med den fina "falukrossen-backen" på cirka 1,7 kilometer och 85 höjdmeter. Samma upplägg som föregående intervall. 15,00 minuter, 3,62 kilometer, 160 snittpuls, 170 maxpuls, 110 höjdmeter.

- Lugn åkning i 29 minuter. Mot Aspeboda. Tryckte i mig en energikaka, för att undvika att pulsen skulle sjunka mer, det fungerade bra. 

- 10 fartökningar á 20 stavtag - 20 stavtag vila. Jag drog hela blocket. 6,30 minuter, 1,76 kilometer, 147 snittpuls, 155 maxpuls, 15 höjdmeter.

- 1,30 minuts vila.

- 10 fartökningar á 20 stavtag - 20 stavtag vilaKalle drog hela blocket. 7,13 minuter, 1,86 kilometer, 151 snittpuls, 158 maxpuls, 25 höjdmeter.

- 3 minuter vila. Passade på att ta av mig linnet och köra barüber. 

- "Fri fart". Längs med cykelbanan på riksväg 293. Infarten till Aspeboda - toppen av Gamla Berget. Kalle och jag turades om att dra. Maxning på slutet. 14,35 minuter, 4,88 kilometer, 166 snittpuls, 183 maxpuls, 70 höjdmeter.

- Avåkning. 38 minuter.

Du hittar all info från mitt pass här.

Det blev svettigt vill jag lova. Men förhoppningsvis utvecklande! Ska bli skönt med vilodag imorgon.


Kalle och Jesper studerar teknikfilmer innan träningen


Toppen av "Falukrossen"


Nöjd och slut efter sista intervallen

Inga kommentarer: