onsdag, juli 06, 2016

Vildmarksleden - 36 kilometer - 4,15 h


Jag och Jimmie i "Fänriksbo fäbod"

Årets andra löpning runt vildmarksleden (ni hittar karta till leden här och mer information här) är nu avbockad. Blir nog tufft att klara tio, som jag hade satt som mål i våras. Tur att jag inte satsar på löpning då. Grymt bra träning är det dock och det blir så mycket roligare när det är sådana här fina sträckningar och även i trevligt sällskap. Dagens sällskap var Jimmie Johnsson och Mikael Sandgren

Klockan 07,45 så hämtade Jimmie upp mig i Britsarvet, därefter styrde vi kosan mot campingen nedanför slalombackarna i Bjursås. Här startar och slutar vi alltid turen, men det går ju givetvis att hoppa på den i princip var man vill. Ombyteskläder var med också, då vi direkt efter avslutad löpning tog ett bad. Kallt som tusan i vattnet. 

Vi sprang hela turen i ett lugnt tempo, stannade varje halvtimme ungefär, grabbarna skulle pissa och jag passade på att ta kort. Banan är väldigt fint markerad och bra skött, så det är inga problem att hitta runt den. Dock så är det ju på vissa sträckor ganska svårsprunget med myr, steniga stigar och så vidare som hör skogen till, så man tassar ju inte direkt runt den där banan på 6 minuter/kilometer-tempo utan att ta i. Idag gick det dock lite fortare än när jag och Adam Larsson sprang vändan i snålblåst och regn den 14:e maj.

Kände mig pigg i kroppen hela passet. Inga problem med att energin skulle ta slut, drack två liter sportdryck under passet. Efter ungefär 3,45 h så började benen och framförallt höftböjarna värka och bli lite trötta, men det var aldrig någon större fara. 

Vi tog oss runt med rullande klocka på 4,15 h, då tog vi oss 35,74 km, plockade 945 höjdmeter och min snittpuls landade på 131 slag per minut. Bra pass helt klart! Dunkat in 9,15 timmars träning på två dagar, inte fy skam!

Bilder:Förväntansfulla killar innan 


Pisstopp nummer ett, Hambergsstugan, strax innan Andersbo


Fint vid Andersbotjärn


Passerat Sörskog, mot Flymyrskojan. Vägen ni ser är "Knubbvägen"


Banans högsta punkt, "Fänriksberget" 505 meter över havet. Första gången på turen som jag varit upp dit. Det är en avstickare på cirka åtta-tio minuter, upp och vända bara


Fänriksbo fäbod


Den obligatoriska bilden från "Ärtknubben", mäktig utsikt, Jimmie pekar mot slalombackarna och målet. Sjön ni ser är "Fjällgrycken"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har ni för modell på era USWE ryggor? Har du någon recension i något blogginlägg hur den funkar för löpning och rullskidor?

Adam Steen sa...

Jag har en USWE XC, Jimmie en liknande, dock med en extra liten ficka på. Har ingen recension om den, men det fungerar klockrent!