fredag, augusti 05, 2016

3000m på bra tid + bonusintervaller + mer

Då har vi kommit till summeringen av dagens träning:


Räcker detta, eller vill ni veta mer? 

Okej då. Jag joggade med Johannes Ringsby upp till Lugnet och friidrottsbanan. Hade innan passet inga som helst förväntningar, vet att min löpform varit upp och ner hela sommaren, jag fick slita för 3,20 min på tusingarna sist med DSA, gårdagens pass var nästan misär och så vidare. Men jag kände en bit in i uppvärmningen att jag var piggare idag. Uppe vid Lugnet så samlades vi först, därefter så fick vi 20 minuter på oss att värma upp vidare, tränarna hade ställt ut häckar som dom föreslog att vi skulle hoppa över, så det blev några jämfotahopp + enbenshopp. Kände att ryggen fortsatt värkte lite, så jag stretchade och det blev något bättre. Efter spänsten så körde jag tio stycken fartökningar á 20 steg på banan, med lika många joggsteg emellan, avslutade det lilla blocket med en minut tröskel. Kändes faktiskt rätt bra här, men mina kalsonger skar in i röven, så jag smög undan en bit och tog av mig dom, det gjorde susen. 

När starten gick så lade jag mig på femte plats, kändes bitvis väldigt lätt och ibland fick jag slita. Lite varierande känsla alltså. Men jag räknade ner i huvudet hela tiden, och 3000 meter är ju egentligen inte jättelångt, så det flöt på fint. Första tusingen gick på 3,03, den andra på 3,07 och sista på 3,01. Fina splittar det vill jag lova! Simon Andersson "vann" loppet på 8,52, jag spurtade om andraplatsen och förlorade knappt mot Erik Rost, vår officiella tid blev 9,11 (vill inte skriva ut övriga tider). Supernöjd med det. Har sprungit på 9,01 en gång, 2006. Annars aldrig bättre än såhär. Andra tider jag kan minnas är 9,25 och 9,46. Snittpulsen på racet blev 185 och maxpulsen 196.

Efter testet så körde vi tre intervaller ytterligare, en minuts vila mellan varje:

1200 meter: 3,51 min, 174 snittpuls, 183 maxpuls

800 meter: 2,29 min, 179 snittpuls, 186 maxpuls

400 meter: 65,0 sek, 178 snittpuls, 188 maxpuls

 Joggade därefter direkt till gymet där jag först körde mina vanliga TRX-övningar. Sved fint i bålen idag, men det var inga problem att genomföra passet med bra fokus och stabilitet! Avslutade träningen med att köra ett tiominutersblock 20"-20" på SkiErgen, motstånd tio. Snittpulsen där blev 164, maxpulsen 175 och snitthastigheten under intervallerna 1,42,9 min/500m.

Skaplig dag idag!!Dunkar på under bonusintervallerna!


Sammanbitet gäng innan starten på 3000


När vi var klara med träningen så dök fullblodshunkarna Gustav "Gufen" Eriksson och Jesper "Jassenyz" Nyström upp på rullskidor, då sjönk man i rang. Dock verkade dom inte vara medvetna om att all träning som inte är i barüber under sommarhalvåret är ogiltig träningNjuter som vanligt i mina TRX-band


SkiErg-tider

4 kommentarer:

Unknown sa...

Bra jobbat Adam!

Adam Steen sa...

Tackar :)

Niklas sa...

Då stakade du i onödan i torsdags då ;) Brukar vara mer brunt än blått på överkrôppen ;)

Adam Steen sa...

Stämmer de!