måndag, augusti 01, 2016

4x10 min + 1x20 min AIII löp


Här, efter sista avklarade tiominutersintervall och nästan 1,30 timmar löpt så var jag rätt nöjd med passet, men mycket vill ju ha mer..


Hola!

Efter en "segtrött" känsla under morgonen, så blev jag lite piggare under uppvärmningen och faktiskt även efter en - två intervaller någonstans. Var väl lite segstartad idag bara. Kalle som var chef för dagens pass hade planerat 4 x 10 minuter AIII, vilket vi också körde, jag däremot dunkade på med en till intervall på 20 minuter. Bra skalle där!

Vi värmde upp över Lugnet, och sedan ut på det gamla militärområdet. Lite drygt en halvtimmes jogg fick det bli. Därefter drog vi igång våra tiominutersintervaller, tre minuters vila mellan varje:

Första: Mestadels på det gamla elljusspåret omkring Övre Norslund och Hälsingberg. 2,57 kilometer, 165 snittpuls, 173 maxpuls, 30 höjdmeter, 3,53 min/km snitthastighet.

Andra: Från strax innan Jämmerdalen, rundade crossbanan och tillbaka till militärområdet. 2,58 kilometer, 172 snittpuls, 179 maxpuls, 45 höjdmeter, 3,53 min/km snitthastighet. 

Tredje: Blandning av grusvägar och stigar på militärområdet. 2,35 kilometer, 173 snittpuls, 180 maxpuls, 70 höjdmeter, 4,16 min/km snitthastighet.

Fjärde: Upp till högsta punkten på Lugnet och sedan ner mot Sjulsarvsstugan. 2,62 kilometer, 178 snittpuls, 184 maxpuls, 45 höjdmeter, 3,50 min/km snitthastighet.

Jag hade inte något riktigt bra tryck i benen rent muskulärt, det blev dock inte sämre under passets gång, snarare bättre. Flåset däremot kändes riktigt bra och även återhämtninge. Kunde mata på bra direkt efter en uppförsbacke, fin känsla. Vi sprang mycket på steniga stigar och skaplig kupering, det gör ju inte att hastigheten är speciellt bra, men pulsen blir ju desto högre. 

När vi sprungit klart dessa intervaller så joggade jag med Kalle ner till Knoppen, därefter så bestämde jag mig för att köra en ytterligare intervall med något lägre intensitet:

20 minuter: Rundade Britsarvet, upp till frisbeegolfbanan och målgång på toppen av Jungfuberget. 4,77 kilometer, 168 snittpuls, 177 maxpuls, 95 höjdmeter, 4,11 min/km snitthastighet.

Då den sista intervallen var lagd till handlingarna så märkte jag att det fattades lite drygt fyra kilometer till en tremil, så jag sprang lite omvägar hem och kunde nöjt se på när klockan tickade över till 30 kilometer, strax innan hemmet, king! 

Totalt var jag ute i 2,40 timmar, sprang 30,06 kilometer och plockade 560 höjdmeter. Det får räcka för idag!

Inga kommentarer: