söndag, augusti 21, 2016

Dagens femmil och så lite statistik


Adam Larsson brukar alltid blunda på de foton jag tar av honom, så för att undvika det använder han alltid brillor när vi tränar ihop 


Hej hej.

Det var den träningsveckan det! En vecka som jag lite smått planerade till 18, och på sin höjd 19 timmar, men som när summeringen är klar slutade på mäktiga 22,10 h! Dessutom så lyckades jag för förstå gången detta träningsåret att komma över 300 kilometer (om vi räknar bort de veckorna i våras när jag cyklade en del). Veckans kilometerdos landade på 303,9. Det är inte fy skam, enbart fördelat på löpning och stakning dessutom! När vi ändå är inne på statistik så gjorde jag en check på min onlineträningsdagbok som är automatisk från Polar och såg att jag tränat 641 timmar och 9290 kilometer under de senaste 365 dagarna, och då har jag inte använt klockan på exakt alla pass eller alla tävlingar, det är ju lovande! 

Dagens pass då. Jag åkte från Amanda i Nygårdarna och Adam från sig i Medväga. Vi möttes vid Kvarnsvedens pappersbruk. Därifrån så åkte vi bort till cykelbanan längs riksväg 293, in mot och igenom Vallmora, förbi Valsan och upp till Rexbo. I Rexbo så vände vi och åkte samma väg tillbaka. Jag hade 1,36 timmar åkta uppe i Rexbo, men det var blöt asfalt i början på passet, som sedan torkade upp och det är lite mer uppförsbackar på ditvägen, så jag hann tillbaka hem igen på mina planerade tre timmar. Enda passet denna vecka som det inte blev bonustid på, king. Båda åkte på Elpex-treor och vi stakade endast.

På dessa tre timmar så hann jag åka 51,52 kilometer och plockade 295 höjdmeter. Jämför man med igår så var backen upp till Evertsberg 225 höjdmeter på 7,56 kilometer, den kändes då vill jag lova, med en timmes urblåsning i benen från strax innan. 

Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen och börja ladda mentalt inför morgondagens jobb. Känns lite tråkigt att börja jobba igen, mest för att jag inte kommer kunna träna som nu, men också att jag mestadels måste träna ensam och på eftermiddagar. Men fan, det ska nog gå bra. Jag mår ju bra i alla fall och jag har en riktigt bra träningssommar i ryggen. Fortsätter jag bara vara lika seriös som jag varit så kommer jag ändå få till bättre träning än innan, när jag inte riktigt tränade lika seriöst.


Drickastopp och vändning i Rexbo

2 kommentarer:

Janne sa...

Aa du har verkligen haft en sjukt bra träningssommar. Tror det kommer göra gott i vinter. Ska bli riktigt roligt att se vad det ger för utdelning på snö. Tror du kommer vara grym i vinter. Tack för en mkt träningsmotiverande blogg.

Adam Steen sa...

Tack så mycket. Kul att höra :)