lördag, augusti 13, 2016

Dödspass med Kalle.G.68,6 smaka lite på den siffran. Det var nämligen det i kilogram som jag vägde in på efter dagens dödspass med Kalle Gräfnings. Vet inte hur det här kommer bli när jag börjar jobba igen och blir tvungen att köra kortare pass. Då kommer jag väl bli en godisätande tjockis igen, men det är ju kul så länge det varar. 

Jag var sliten idag inför och även under passet, det märkes. De senaste dagarnas urblåsningar, med framförallt Mudrace i torsdags och TRX-styrkan igår har satt sina spår. Men jag har tack och lov fått vara förskonad från att vara just sliten under hela sommaren, och att vara det ibland kan ju faktiskt vara utvecklande. Det är än mer krävande rent mentalt då tycker jag, det gäller verkligen att ha ett gott snack med sig själv. Tyckte jag lyckades med det idag, även genomförandet var bra, stabilt liksom. 

Rundan vi körde idag var: Knoppen - Kårestugan - Hosjö - Vika - Torsång - Ornäs - Dalsjö - Domnarvet - Brusala - Gamla berget - Knoppen. En nätt liten tur på 73,4 kilometer. Totalt var vi ute i 4,06 timmar och plockade 650 höjdmeter. Det jobbiga med turen var ju tyvärr inte bara att vi åkte denna tur, eller att vi hade ungefär 75% motvind, nej, vi körde intervaller också. Något sådant här:

- 53 minuter lugn åkning, ut till Hosjö

- Fartökningar, tio stycken á 20 stavtag, med 20 lugna stavtag emellan, 7,44 min

- 15 minuter i "marschfart" (AII-AIII), mellan Staberg och Vika

- Fartökningar, tio stycken á 20 stavtag, med 20 lugna stavtag emellan, 7,43 min

15 minuter i "marschfart" (AII-AIII), start någonstans efter Vika och nästan till Torsång

- Fartökningar, tio stycken á 20 stavtag, med 20 lugna stavtag emellan, 7,45 min

- 59 minuter lugn åkning, strax efter Torsång, till Medväga

- "Dödsintervaller": 2 - 3 - 4 - 5 - 4 - 3 - 2 minuter, två minuter i vila mellan varje. Vi kom nästan ända till Falun på detta block. Snittpulsen på dessa intervaller låg mellan: 161 och 174. Snittfarten mellan: 19,3 km/h och 24,7 km/h, så Smålänningarna hade kunnat hänga med i AI på fyror, men jag fick ta i.  

Passet avslutades med 22 minuter i lugn åkning med krampande triceps och högervad(!). Snittpulsen på hela passet blev 143, det känns vill jag lova er. Ska bli ganska skönt att vila imorgon. Dagens enda pitstop, efter cirka 2,40 h, strax innan Domnarvet, Kalle åt 1,5 energikakor och en gel, jag tryckte endast en gelGanska trasig efter passet

Inga kommentarer: