torsdag, augusti 18, 2016

En bättre resa - bilder och lite siffror +ANNAT

Hej torsdag och hej vilodag.

Det har ju varit ett ständigt tjat här på bloggen den senaste tiden kring hur nöjd jag varit med min träning på slutet och med min sommar och så vidare. Vi skulle kunna punkta upp lite saker jag varit nöjd med, gjort annorlunda och hur träningen denna veckan varit. Sedan avslutar jag inlägget med bilder från det senaste året, som visar svart på vitt att träningen gett resultat. Okej, då kör vi:

- På slutet av vårterminen så fick jag beskedet om att jag skulle få vara kvar på skolan och jobba i ett helt läsår till, då tog jag ganska snabbt beslutet om att jag skulle vara ledig och träna hela sommaren. Jag gjorde upp en liten plan på 700 träningstimmar, har som mest tränat 660 timmar tidigare. Förhoppningen var att jag skulle kunna träna på bra, vara seriös och få vara frisk och hel. Hade dock aldrig kunnat föreställa mig om att det skulle gå så bra som det gjort, enda lilla smolket i bägaren är en kortare sjukdomsperiod på fyra dagar i slutet av juni. Träningen har jag smygökat under hela sommarlovet, och det är egentligen bara nu under den senaste veckan som jag känt mig lite sliten. Enligt plan ändå, då jag kommer bli tvungen att träna lite mindre när jag börjar jobba 08-14 måndag - fredag, men det går att få till bra träning ändå! 

- Jag har i år som tidigare nämnt valt att fokusera på ett bra pass per dag, dels för att jag tror på det, men också för att jag tycker bäst om det. Jag får ju mer vila och återhämtning mellan passen då och jag slipper kasta in "slaskpass" och slasktimmar. Exempelvis så får jag nu cirka 45 timmars vila mellan gårdagens träning och morgondagens planerade träning. För den som kan räkna så är ju detta nästan två dygn. 

- Min vikt har ju varit lite på tapeten också. Jag bestämde mig inför detta träningsår att jag ville försöka gå ner i vikt. Dels genom bättre kost, men också genom träningen. För det första så har jag istället för fil och müsli börjat äta tre kokta ägg till frukost, på övriga måltider så har jag försökt att ta lite mindre kolhydrater och mer protein, i övrigt ingen skillnad där. I sommar så har jag inte ens druckit fem öl totalt, andra år så var det ju ett evigt rännande på krogen under sommarhalvåret, det har nog gjort sitt till. Rent träningsmässigt så har jag valt att helt utesluta gymträning med vikter, då jag anser mig tillräckligt stark för att åka på min nivå och istället fokusera på TRX-band, samt längre och hårdare "konditionspass". Strax innan säsongen börjar så tänker jag dock lägga in ett maxstyrkepass i veckan, för att få lite mer "pang" i musklerna. Kommer också försöka att hålla i TRX-styrkan under hela säsongen. Förutom de nämnda bitarna så har även min dygnsrytm varit riktigt bra under hela sommaren, lagt mig före klockan 12 nästan varje dag och gått upp före klockan 09 också nästan var dag. Ni som känner mig vet att det inte brukade vara så förr direkt. 

- Harmoni var något jag länge eftersträvade. Det tycks jag nu har hittat. Har ett lugn i kropp och framförallt huvud som jag inte känt på länge, eller ens någonsin förut. Suget efter träning och förbättring har nu gjort att jag mer aktivt gör val och saker mer 24/7 för att bli bättre. Tidigare så var det nästan "bara" under träning som jag var fokuserad och gjorde bra saker. Jag har fått vara hel och frisk, vilket gjort att jag kunnat träna och återhämta mig utan avbrott i träningen. Ländryggen som tidigare spökat och hindrat mig i mycket verkar jag nu ha lindrat. Det är jag väldigt övertygad om att mitt TRX-program hjälpt mig med, och det är jag oerhört tacksam över. 

- Denna veckan har börjat väldigt bra. På tre träningsdagar och träningspass så har jag fått ihop 13,20 timmar och 194,1 kilometer. Det känns på i kroppen vill jag lova, men jag vill som sagt passa på att träna på hårt denna sista lediga vecka. När jag sedan börjar jobba igen så kommer jag åter planera varje vecka mer noggrant, se till att ha 1-2 vilodagar och då i veckodagarna, samt träna på bra under helger. Dessutom så är det ju snart vecka 44 och ledigt, innan det så ska jag också till Ramsau i fem dagar på träningsläger, så nog hinner jag träna allt, det gäller bara att inte stressa upp sig när andra tränar på förmiddagarna. Jag kommer också bli tvungen att träna en del själv, det är bara att ta tjuren vid hornen och göra jobbet!

Det blev mycket text här. Men ibland känner jag för att skriva av mig mer ingående. Tänkte att vi skulle avsluta inlägget med lite bilder på hur min kropp gått från en fet och trött industriarbetare, till en något mer tränad sommarlovsfirare:
4 kommentarer:

Thomas Eriksson sa...

Inspirerande inlägg! Bra jobbat Adam!

Adam Steen sa...

Tack och bock!

Anonym sa...

Kung!!!

Adam Steen sa...

Du ja!