måndag, augusti 08, 2016

En mysigare morgon, och så vidare


Benzen myser på uppfarten till det fina och upplysta huset i grannkommunen. Ett tränat öga kan även se undertecknad på knä framför fasaden, vad jag gör är däremot oklart, troligen försöker jag undkomma paparazzis, vilket är vardag för en annan 


Hej mina fina läsare.

Jag har vaknat upp till ännu en vilodag, faktum är att jag gick upp redan klockan 08,50. Blev väckt av Amanda som sa att det luktade skit i hela huset. Jag kände faktiskt det redan inatt klockan 04.35 när jag var uppe och kissade, trodde då att hunden "bara" släppt väder, vilket sker rätt så frekvent, så jag avfärdade det då. Dessutom var jag mer zombie än levande vid den tidpunkten. Men när Amanda attackväckte mig så var det bara att gå upp och jag kunde snabbt lokalisera en inte alltför mysig grön hög av bajs eller spya i köket. Efter några hulkningar så täckte jag för munnen med diverse klädesplagg, letade upp en sop & skyffel, sprutade på rengöringsmedel, sedan tog jag tjuren vid hornen och tog bort eländet. Bar ut hela fan bakom gården och avslutade med att spola av allting med vattenslangen. Inte alltför mysigt, men det måste ju göras.


Efter att vi hade städat rent allt och doften försvunnit så var det dags för frukost.. Jag hade tidigare nämnt att jag var sugen på omelett idag, suget hade väl klingat av i viss omfattning, men frukost måste man ju äta. Hann faktiskt få igång aptiten igen innan omeletten var klar. Avnjöt därefter frukosten tillsammans med Amanda i soffan. Soffan som jag fortfarande sitter kvar i och än inte har några planer på att lämna. Ute bjuds det nämligen på bitvis busväder med stormbyar och regnskurar. Skönt med vilodag även idag. 

Det enda jag planerat idag är att byta holkar (igen) på mina rullskidsstavar. Hoppas dessa håller bättre. När man har splitternya holkar på stavarna så tror jag inte man ska börja med ett intervallpass. Spetsarna är så pass vassa och då har jag en teori om att de lättare går sönder i godset när man matar på för fullt. Har inget belägg för den teorin, men jag tycker det låter rimligt. 

Imorgon så är planen att ta mig till Romme alpin igen med hjälp av rullskidorna, köra elghufsintervaller där och sedan åka rullskidor tillbaka igen. Bara att hojta till om du är sugen att hänga med. 


Fontänen utanför entrén blev riktigt fin

Inga kommentarer: