måndag, augusti 15, 2016

En ny fullhandEfter en välbehövlig vilodag igår så smygstartade jag denna vecka med ett femtimmars stakpass. Jag började med att åka i 40 minuter i ensam majestät. På den tiden så hann jag med att runda Bojsenburg, åka upp till Lugnet och köra en vända omkring Järlinden/Högbo. Därefter så åkte jag bort till Knoppen och mötte upp Kalle Gräfnings. Kalle skulle nämligen köra fyra timmar idag och jag ville köra fem. Trodde aldrig någonsin att jag skulle börja ett förmiddagspass innan avtalad tid, har ju alltid varit en notorisk sjusovare, men denna sommar så verkar jag gång på gång överraska mig själv och mitt gamla invanda levnadsmönster. Det är utvecklande och givande med förändringar! 

Jag gav ett förslag till Kalle att vi skulle köra: Lugnet - Skuggarvet - Sundborn - Toftbyn - Svärdsjö - Bengtsheden - Danholn - Hosjö. Och efter Hosjö så fick vi se vad klockan stod på och hur mycket vi behövde skarva. Den föreslagna rutten blev också den vi körde idag. Uppehåll under hela passet, men bitvis stormvindar, sjukt nog så hade vi medvind (första gången i år?!) från Svärdsjö till Hosjö. 

Från Hosjö så körde vi lite "kringelikrokar" omkring Hälsingberg, Övre Norslund, Lugnet och Järlinden, för att vi skulle slippa skämmas när vi kom hem och klockorna stod på för lite tid. Jag släppte av Kalle hemma vid honom när jag hade 20 minuter kvar att åka. Så jag fick då vackert avsluta mitt pass med att runda Bojsenburg igen.

Under passet så stannade jag inte en sekund, så mina Elpex-treor var alltså i rullning i 5,00,31 timmar i sträck idag, mäktigt! Inte undra på att lagren till ena framhjulet började låta på slutet. Jag drack som vanligt två liter sportdryck under passets gång, det funkar bra för mig. Hade inga problem med orken och tyckte mig bli piggare under hela passets gång, så som det ska vara! Jag hann exakt 83 kilometer idag. På den biten så plockade jag 790 höjdmeter. Dagens snittpuls blev 125 slag/minut.

2 kommentarer:

Joel sa...

Du är ju ta mig fan omänsklig! :)

Adam Steen sa...

Haha, lugn nu. Finns många som tränar lika eller mycket mer än mig. Jag är den enda, eller en av få som delar med mig av ALL min träning :)