tisdag, augusti 09, 2016

Fyra timmar av: Stakning - Elghufs - Stakning


Fin view i Romme


Idag har jag haft sällskap av tre andra blogg- och skidåkar-kamrater: Andreas Holmberg, Måns Sunesson och Mikael Sandgren. In och läs deras bloggar om ni vill läsa något vettigare än min. 

Andreas och Mikael kom och mötte upp mig i Borlänge för stakning bort till Romme. Vi åkte mot Åselby, svängde sedan av mot Hjärpbo, Trönö och Hesse. Sista kilometrarna blev längs Smedjebacksvägen. Blåste rejäl motvind här och bitvis var asfalten blöt och trögrullad. Men vad gör väl det om man har så trevligt som vi hade det idag?! Stakningen dit tog 1,02,39 h, på 17,11 km. 


I Romme så mötte vi Måns som sprungit dit, efter ombyte till löpskor och en kortare jogg så var det således dags för intervaller. Körde samma upplägg som senast jag var där, alltså 3 x 15 minuter elghufs (löpning med stavar) längs grusvägen upp till toppen (för att få ihop 15 minuter så krävs lite skarvning uppe på toppen, så intervallerna blev inte exakt lika sista 1-2 minuterna ungefär, då jag sprang som snabbast på den första). Jag hängde inte riktigt med de snabbaste killarna idag, men jag satte upp ett nytt segment på Strava uppför grusvägen (dock på rullskidor, hade klockan inställd på just rullskidor och tog endast mellantider) och såg att jag var snabbare än senast, det är det viktigaste! 

Intervallerna idag:

1:a - 14,59 min, 2,78 km, 175 snittpuls, 182 maxpuls, 240 höjdmeter

2:a - 15,00 min, 2,52 km, 177 snittpuls, 182 maxpuls, 240 höjdmeter

3:e - 15,00 min, 2,53 km, 178 snittpuls, 186 maxpuls, 240 höjdmeter  

Vi avslutade sedan träningen med att staka hem igen. Denna gång över Sellnäs, Spraxkya, Lerbäcken och Lindan. Dessutom så skarvade vi en sväng uppe i Skräddarbacken, för att få ihop timmar och höjdmeter. Totalt blev det fyra timmar, 52,23 km och 1135 höjdmeter! Klicka här för mer information från passet.


Andreas och Micke efter avklarade intervaller, bara hälften av passet kvar här, rent tidsmässigt!


Amanda skjutsade våra grejer dit, tack för det, dessutom hann hon med att ta ett kort på mig på slutet av den andra intervallen, är mycket tröttare än vad jag ser ut här, lovar


Tre fjärdedelar av gänget

Inga kommentarer: