onsdag, augusti 03, 2016

Min vikt, min kost, min träning, min dag, mitt liv


Dagens frukost; tre kokta ägg och tre majskakor med smör, ost och hästkorv. Plus en kopp kaffe

Har det här blivit någon matblogg nu också?! Tänk hur man håller på. 

Har ju fått en del frågor och så kring hur jag ätit på slutet och hur jag tappat lite vikt. Tror mycket beror på att jag denna sommar tränat bättre än någonsin, långa, bra och hårda pass. Ätit tre ägg till frukost allt som oftast. Inget rännande på krogen alls, som tidigare somrar. Jag hade ju som mål inför denna sommar att tappa lite vikt, därför har jag valt att inte köra någon gymstyrka alls, utan enbart TRX fram till strax innan säsong (då kommer jag kliva på med liknande maxstyrka som i vintras), tror det har gjort att jag tappat lite kilon också. Lustigt så kom jag faktiskt att tänka på det här med vikt och träningsformer när jag körde elghufsintervaller med Adam Larsson och Måns Sunesson i Romme förra tisdagen. Det jag tänkte då på slutet av intervall två i dödsbranten när jag flåsade som fan och musklerna skrek efter syre; "vilken trötthet är det jag känner när jag blir tvungen att släppa täten på långloppen? Är det denna, eller är det den när jag inte klarar 105 kilo i bänkpress?". Svaret är väl ganska givet. 

Åter till ämnet så är det förutom det jag nämnt inte så mycket skillnad. Jag har försökt dragit ner på portionerna något, samt ätit lite mindre kolhydrater, men inte tagit bort dom helt. Jag har tappat ungefär 6-8 kilo, det är jag väldigt nöjd med! Jag är ju en sådan som går mycket på humör och känsla. Nu funkar det bra och flyter på, därför fortsätter jag dunka på med mitt. Det här med att träna ett långt pass per dag funkar också jävligt bra för mig, då får jag mer återhämtning mellan passen och när man endast kör ett pass per dag så upplever jag det som att jag inte blir lika hungrig och seg. 

Idag då, då har jag vilodag. Gick upp klockan 09. Suttit i soffan sedan dess, avnjutit en god frukost och kollat TV. Så skönt! Njuter i fulla drag. Amanda är ute på en riktig långpromenad i vildmarken med sin familj, kommer hem senare i eftermiddag. Jag hade kunnat vara med, men kände att jag behövde vila efter de hårda passen och inför de kommande träningarna. Ska väl försöka göra någon nytta snart, bland annat byta stavspetsar, måla en "dynbox" och trimma lite gräs. Allt har sin tid!

Hörs senare comrades!


Väck mig!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förstod inte riktigt det där med: vilken trötthet är det jag känner när jag blir tvungen att släppa täten på långloppen? Är det denna, eller är det den när jag inte klarar 105 kilo i bänkpress?". Svaret är väl ganska givet.
Menar du att du som långloppsåkare borde vara lättare i kroppen istället för muskulös?

Adam Steen sa...

Ja, dels det. Men också att det många gånger är flåset och syreupptaget som sätter stopp. Jag säger inte att det är så för alla, men jag själv har den känslan i alla fall