fredag, augusti 19, 2016

Ruggiga banintervaller - dagens goda gärning - TRX


Här sitter vi, jag och Ringsby, efter ett väl avverkat intervallpass

Ja, man har ju fått smakat på mjölksyrans goda idag igen. Efter att ha joggat tillsammans med Ringsby upp till Lugnets friidrottsbana för samlingen klockan 08,30 så var det dags för ett tuffare pass. Först så skulle vi jogga till skidstadion och därefter runt elljusspåret, de som ville fick köra det som en stegring, med mer fart mot slutet. Jag körde åtta minuter i tröskelzonen ungefär. 

Tillbaka vid friidrottsplanen igen så var det dags för ett litet block med spänst: fem varv: jämfotahopp över fem häckar + enbenshopp (sju per ben) uppför läktaren. Efter avklarade spänsthopp så var vi nu redo för dagens huvudmoment: tre block med 1200 m - 800 m - 400 m. En minuts vila mellan intervallerna och fem minuter mellan blocken. Här är mina tider:

_____ Första blocket: _____

1200 m: 3,42 min, 180 snittpuls, 188 maxpuls

800 m: 2,27 min, 180 snittpuls, 190 maxpuls

400 m: 68 sek, 178 snittpuls, 188 maxpuls

_____ Andra blocket: _____

1200 m: 3,40 min, 181 snittpuls, 189 maxpuls

800 m: 2,28 min, 182 snittpuls, 189 maxpuls

400 m: 69 sek, 179 snittpuls, 186 maxpuls

_____ Tredje blocket: _____

1200 m: 3,43 min, 179 snittpuls, 188 maxpuls

800 m: 2,29 min, 182 snittpuls, 187 maxpuls

400 m: 70 sek, 179 snittpuls, 185 maxpuls

Höll medvetet igen en aning i det första blocket. Men på 1200 meters-intervallen i det andra blocket så blev det lite för hård öppning och jag fick en galen mjölksyra. Ungefär samma sak som hände när jag körde ett "Vasapass" med Kalle Gräfnings och Jimmie Johnsson för en tid sedan, hade även då vilat dagen innan, så det kan nog vara förklaringen. Kroppen kan reagera lite konstigt efter en vilodag och jag brukar aldrig vila dagen innan tävlingar. Jag är ändå väldigt nöjd med genomförandet och med tiderna på passet. 

Efter en lite längre nedjogg för att försöka skölja ur mina slaktade ben, så rusade jag direkt in på gymet för att köra ett TRX-pass (film från sista övningen längre ner). Kändes stabilt. Avslutade dagens träning med att köra tio stycken fartökningar á 20 stavtag i SkiErgen!

Just ja, under nedjoggen så hittade jag ett VISA-kort. Kollade upp namnet, sökte upp personen på Facebook och även hitta.se. Fick tag i en lycklig person som jag sedan mötte upp vid gymet. Så då har jag gjort denna veckas påfyllning av karmakontot också! 

Bilder och film:


En mjölksyrastinn kille, precis efter sista intervallenEfter lite mental laddning och stretch inne på gymet så var jag redo för TRX-styrkanInte jätteinspirerande väder idagEn av mina sex TRX-övningar (körde med lite högre inställda rep idag, för omväxlingens skull)

Inga kommentarer: