söndag, augusti 07, 2016

Sommarfoton på canvas

I år har jag lyckats ta några fina bilder, speciellt i "träningsmode" så jag tycker det börjar bli hög tid att göra något vettigt med minst ett av motiven. Vanlig förstoring känns inte aktuellt då jag gjort det tidigare, däremot är jag inne på att göra något mer personligare och unikt. Hos canvas online hittade jag en bra inspirationskälla, det är en bra servicetjänst på nätet där jag hittade mycket grymma varianter att göra av bilderna, även smarta tips och vad man ska tänka på. Det finns ett stort utbud och bra med valmöjligheter på nätet hos svenska tryckerier för framkallning av sitt eget foto canvas. Något jag har förstått är att antalet bildpixlar är viktigt, ju fler desto bättre blir kvalitén och för det finns även ett verktyg som kan ge rekommendationer. Bästa är nog att jag kan jämföra sortiment samt pris hos alla leverantörer samtidigt, bra strategi för att spara tid, och även pengar så klart.  

Du känner säkert till vad canvas är, om inte så är det ett tyg som är finbearbetat enbart för tryck. Jag har faktiskt en sådan tavla med ett motiv från det Kinesiska Vasaloppet jag åkte och blev tvåa i 2014. Förr i tiden målade kända konstnärer på canvasduk men idag går det att få hyfsade snygga print för en resonlig kostnad. Har du något bättre förslag så får du gärna berätta för mig. Vad du gör med dina sommarminnen? 

Inga kommentarer: