söndag, september 04, 2016

37 kilometer löpning, i magisk naturDet är inte jättedålig utsikt uppe på Tjärnaberget direkt..


Tjo!

Jo då, jag tog mig igenom dagens pass också. Fyra timmar löpning, tillsammans med Boss. Jag sprang en vända där jag kombinerade mina två tidigare löppass här i trakterna: 25 augusti och 31 augusti. Från Nygårdarna så passerade jag sedan via leder följande platser: Hyttbro, Halla fäbodar, Trons fäbodar, Snickarbodarna, Pransbodarna, Snickarbodarna igen, Muskboberget, Långmyran, Tjärna. Tillbaka på "låglandet" i Tjärna igen så visade ju klockan alldeles för lite tid och även plockade höjdmeter, så det var bara att vika uppåt igen mot Tjärnaberget. Finns ju oändligt med grymt fina stigar och stigningar här, och det gillar jag verkligen!!!


Dagens rutt

Träffade på en del folk i skogen idag, kul att dom är ute och får bevittna dessa mäktiga platser. Med en halvtimme kvar av passet ungefär så stötte jag på den gamle storåkaren Martin Larsson, han var ute på lingonplockning. Även han var familjär med de fina rundor jag sprungit. 

Kroppen kändes bra idag, det rullade på och jag kände mig pigg. Enda lilla smolket i bägaren var att jag efter cirka 1,45 timmar fick ont i mitten av min vänstra vad, något jag känt lite lätt även tidigare i sommar. Fick någon snabb tanke där i huvudet om att springa kortaste vägen hem och sedan byta till rullskidor. Jag kom snabbt på bättre tankar och så att mig själv att bita ihop lite. Mot slutet så började smärtan avta igen. 

Jag sprang exakt 37,00 kilometer idag (ja, jag sprang något varv runt gården för att få ihop de sista 110 meterna), så långt tror jag inte att jag sprungit förut faktiskt. Dessutom så lyckades jag plocka hela 1060 höjdmeter!! 

Tre till bilder:4 kommentarer:

Stefan Ekman sa...

Vältränad hund! Långa löpturer i skogen är det bästa! Kämpa på.

Adam Steen sa...

Ja och ja :) tack detsamma!

Anonym sa...

Konstigt att du inte sprungit längre med tanke på hur många timmar du är ute. Du borde ha sprungit bortemot det dubbla. Men det verkar som att du springer i svår terräng eller kör långa pass på rullskidor istället.

Adam Steen sa...

Där kom den kommentaren. Jag besparar mig helst från sådana okunniga uttalanden som dina.

1: det är ganska vildvuxna stigar med mycket rötter, sten och andra hinder som inte tillåter samma fart som asfalt.

2: om du hade noterat höjdmeterna på passet så hade du kanske förstått att jag söker tuff kupering.

Jag vill se den svenska skidåkaren som springer 74 kilometer på sina fyratimmars löpdistanspass... Du som verkar så duktig kan gärna visa mig.