tisdag, september 20, 2016

Alla är vi fotografer eller?

Sommaren är över och morgonkyla är ett av flera bevis till att hösten är här. Nyligen hade jag en intressant diskussion med en bekant som är fotograf i Göteborg. Alla ni som läser mina blogginlägg eller känner mig vet att jag är levnadskonstnär och älskar att träna. Träningspassen dokumenteras dagligen med bilder som jag bruka dela med mig av, men under diskussionen med min vän vill han bevisa att alla är vi fotografer. Jag håller absolut med honom men jag skulle uttrycka påståendet mer som att nästan varje människa är indirekt en  ”omedveten” fotograf. En artikel från förra året hos tidningen Dagensanalys så säljer Apple 34 tusen iPhone i timmen! 34 tusen telefoner i timmen är sanslöst och det är här diskussionen började. Alla har en kamera inbyggd i sin telefon, förr eller senare kommer den att användas för att bevara ett minne eller en händelse tidlöst på ett foto. Fotografiet har du skapat genom att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, du är fotografen och ingen annan. Kommer du ihåg TV-serien alla är fotografer som handlar om att vara i ständig jakt efter kunskap och inspiration för att ta den perfekta bilden? Precis därför är vi alla unika fotografer.

Jag tycker att det blir mer och mer roligt att fotografera. Mycket tack vare att kamerorna blir bättre och bättre i mobilerna. Under mina träningspass så funderar jag ofta på lämpliga ställen att sätta min iPhone för att ta bra actionbilder, vilket jag tycker ger en bättre och mer levande blogg. När jag sedan kommit hem från träningen så lägger jag några minuter på att välja ut de bästa korten och därefter redigera dom i lämpliga redigeringsappar, för att få bilderna ännu snyggare! 

Inga kommentarer: