onsdag, september 28, 2016

Kortare intervallperiod

BloggerImage

När jag i måndags tvättade och vaxade Benzen så passade jag också på att behandla vindrutan med en vätska som gör att vattnet bara rinner av i stora droppar

Idag onsdag så tänkte jag inleda min tre dagar långa intervallperiod: stakning - elghufs - stakning. Det blir inte så allvarligt eller blodigt som det låter, ska hålla nere både intervalltiden och den totala tiden på passen. Intensiteten ska också hållas i schack. Blir nog perfekt det. Hård vecka förra veckan och en hård kommande vecka. 

Tänkte ge mig ut kring 14,30 idag, från Falun denna gång. Planen är lite kortare intervaller i en stegvariant. Antingen med treor eller fyror. Lätt kupering är planen. Dels för att jag behöver utvecklas på platten, men också för att det blir tungt i bergen nästa vecka. 

Snart är det dags att börja packa inför träningslägret också. Det var ju ett tag sedan sist som jag var på ett läger, så rutinerna sitter inte riktigt där. Det kan göra mig lite stressad. Blir väl egentligen rätt stressad så fort det står något annat på agendan än jobb och träning. Något man ändå kan leva med. Träningen tar dock upp jävligt mycket tid, blir inte så mycket fritid över efter jobbet och sportandet. Men det krävs om jag vill tävla på den nivå jag tänkt mig. Så jag får inte klaga. 

Träningslägret där nere då? Först var planen att jag skulle köra mitt eget race och egna träningar. Eftersom att de jag ska dit med är juniorer av väldigt hög klass som tävlar och satsar på traditionell skidåkning. Men efter närmare eftertanke så kör jag tillsammans med dom. Det är ju mycket roligare med sällskap och dessutom så kan det vara bra att bryta av med annan träning än enbart stakning och löpning. 

Inga kommentarer: