torsdag, september 22, 2016

Sju gånger upp till Kårestugan, bland annatFina killar

Vad kul det är att träna i sällskap med andra, oftast i alla fall, någon gång ibland så kan det faktiskt vara skönt att träna själv också. Idag fick jag med mig Jimmie Johnsson, Mikael Sandgren och Jesper "Jassenys" Nyström. Jesper körde dock ett annat upplägg med DSA som var där och körde impulser. Vi fick bevittna hur Jassenys krossade allt motstånd på impulserna, han körde även 3-4:or var han noga med att poängtera. Han blir farlig i vinter!

Vi andra led 2-åkare körde de första två timmarna uppför och nedför Högbovägen till Kårestugan. Till de boende i områdets stora förtjusning. Dagens "uppgift" var stakstyrka och stegringar, vi körde följande:

- Fem minuter stakning med raka armar

- Fem minuter stakning med låsta armbågar, enbart dra med triceps

- Fem minuter stakning med en arm i taget, 20 stavtag vänster - 20 stavtag höger, osv

- Fem minuter stakning med låsta armar och enbart drag med magen

- Fem minuter stakning med en arm i taget, 20 stavtag vänster - 20 stavtag höger, osv

- Tolv minuter (Järlindskiosken-Kårestugan) "Smirnovstaknig", diagonalt med armarna, stilla med benen

Varje ovanstående övning började nere vid Järlindskiosken, när fem minuter gått så stakade vi vanligt, hela vägen upp till Kårestugan. På vägen tillbaka ner så körde vi en stegring på cirka 20 sekunder. Med en stegring så ökar man farten upp till maxfart och håller den några stavtag. 

Blev rejält mör i överkroppen efter dessa övningar. Vi avslutade då passet med en timmes lugn åkning, i lite flackare terräng. Totalt var jag ute i 3,10, fint som snus!

Inga kommentarer: