måndag, oktober 03, 2016

4,20 h, varav 60 min A3

BloggerImage
BloggerImage

Vi tar en kort sammanfattning av dagen:

- Första passet blev 2,20 timmar klassisk stil, uppe på glaciären. Jag frös som en nakenhund till en början, blåst och minusgrader. Fick låna ett par tumvantar, så det blev mycket bättre då. Kändes lite halvsegt och ovant med diagonalåkning. Bra pass hur som helst, även om hjärtat knappt slog. Tog ett laktattest under passet: 1,9 mmol. 

- Andra passet blev stakning på tvåor i två timmar. Vi slog också till med intervaller: 6x10 minuter upp mot Stelvio-passet. Fick inte upp någon puls på detta pass heller: 167 som max. Men känslan var rätt bra och jag tyckte jag höll bra fart. Ett laktattest blev det, efter andra intervallen: 2,5 mmol, så inte speciellt högt. Men jag kunde inte åka fortare. Kanske är lite sliten på grund av mycket träning på slutet och hög höjd. Två minuters vila mellan intervallerna hade jag. 

Dagens roligaste var ändå under eftermiddagspasset. Med tjugo sekunder kvar av den femte intervallen så blir jag stoppad av en polis som säger att jag inte får fortsätta på vägen för det pågår en filminspelning där. Jag blir less satan. Hatar att bli avbruten eller störd under mina träningar. Dividerar på engelska, medan han enbart pratar italienska. Till slut så blir jag så fortsätter jag bara, han kunde ej följa mig då han var tvungen att hålla trafiken. Det gick bra till slut i alla fall. 

Inga kommentarer: