söndag, oktober 09, 2016

Ett inlägg om gårdagens sena kväll, träning, DM och fasta


God söndag och allt. 

Ett litet blogginlägg, från mig till Dig:

Trevlig gårdagskväll

Blev igår inbjuden till lite samkväm hemma hos min gamle vän Jesper "Jassenys" Nyström. Ett välkommet och trevligt avbrott i min vardag. Jag har ju inte så mycket tid till sådant nu när jag jobbar, försöker motionera då och då, samt för det mesta bor i Borlänge. Blev en sen kväll med trevligt snack och umgänge. Styrde hem Benzen så sent (tidigt?) som strax efter klockan 02 inatt. Sena kvällar det för "den nya Adam", tidigare var det mer regel än undantag att lägga sig dom tiderna. Nu lägger jag mig nästan alltid före klockan 00. En sådan kväll hade förr också inneburit någon form av alkoholintag, inte sällan några enheter för mycket heller. Denna sommar och höst så har det blivit ytterst sparsamt med alkoholen. Ungefär så här: en fest på midsommar, totalt cirka fem vinglas och fem öl mellan midsommar och resan till Italien, ett vinglas per kväll nere i italien. Är man inne i rutiner, så som att dricka frekvent så är det lätt att fortsätta med det, likväl som det nu är lätt att avstå när jag inte dricker i princip något. Skönt att vakna upp på söndagarna utan betongkeps och ångest! Ångest var något jag hade ofta förr, nu har jag inte ens haft en tendens på drygt ett halvår!!

Träningssnack


Nu jävlar; vilodag idag och två ytterligare dagar! Dröm. Lyckades komma upp i min plan om 70 timmar de senaste fyra veckorna. Enskilda träningstimmar/vecka denna sjätte träningsperiod blev: 16,00 - 20,50 - 14,00 - 19,10 (10,55 timmar AIII-AIII+). 

Träningssammanfattning detta träningsår (från måndag vecka 17):

Period 1: 52,05 timmar

Period 2: 56,25 timmar

Period 3: 58, 43 timmar

Period 4: 74,47 timmar

Period 5: 63,55 timmar

Period 6: 70,00 timmar

Totalt: 375,55 timmar, 15,35 timmar/vecka i snitt, 2,13 timmar/dag i snitt, 130 träningspass, 42,25 timmar AIII-AIII+

Väldigt nöjd med det genomförandet, bara att blicka framåt. Känns som att jag blivit mer grundstark. Nu gäller det att växla upp farten och bli lite tåligare kring tävlingsintensiteten. Nästa period så ska jag köra 65 timmar på de fyra veckorna. Sista veckan i den perioden så är det höstlov, så det ska inte bli några bekymmer! 


Dubbel DM-mästare


Inget att skryta om kanske, men jag är just nu regerande DM-mästare i två distrikt och två olika sporter: Längdskidor, Stockholm -  terränglöpning lång, Dalarna. Ingenting man kan skriva in i CV:t, men ändå roligt. När jag var ung så var det mer prestige i DM, och tidigare än så (går det ens?) var DM riktigt stora tävlingar, har jag förstått. Men allt har sin tid. 

Kost och annat 


Från gårdagskvällen och 24 timmar framåt så är jag inne i en ny korttidsfasta, känns inte fel det. Vägde in på groteska 71,3 i morse, så det är behövligt. Tänkte testa att köra cirka 16 timmars fasta imorgon och en ny 24-timmars dagen efter det. Lika bra när jag ändå vilar. Många ställer sig frågande kring detta, men jag tror på det. I över 99% av tiden människan funnits på jorden så har vi inte haft möjligheten att äta under regelbundna tider. Det är nog bevis för mig. Ni kan läsa lite mer om korttidsfasta här. Nu väntar det en promenad med Boss i det kalla och friska höstregnet, mys!

9 kommentarer:

"ColtingOchSteen"-beundrare sa...

Colting<3

Adam Steen sa...

Drömmens killar!!

Anonym sa...

Bloggen var mycket mer underhållande när du var oharmonisk och olyckligt kär..., nu börjar det bli som vilken blogg som helst!

Adam Steen sa...

Ingen som tvingar dig att läsa, böghuvud

Anonym sa...

Äntligen lite underhållning och inte bara feelgood!

Anonym sa...

Det just det, att ingen tvingar någon att läsa något oavsett om man är bög eller hetro eller nått, du är ju inte direkt någon världsstjärna så nu börjar bloggen bli allt mindre intressant för mig i alla fall.

Adam Steen sa...

Bra, försvinn härifrån då, riksmupp

Anonym sa...

Absolut, börjar ju bli lika intressant som Vi i Villa tidningen.

Adam Steen sa...

Haha! Tack, det är min favorittidning, tillika största inspirationskälla