måndag, oktober 31, 2016

Fem timmar stakning


Ytterligare ett femtimmarspass under denna barmarkssäsong är nu lagt till handlingarna. Hoppas det var det sista. Eller ja, så jävligt är det ju inte, men ändå är det ju rätt jönigt och det tar ju en jävla tid. Men vad gör man inte för att försöka utvecklas och bli bättre. 

Vid niotiden i morse drog vi iväg, jag och Kalle Gräfnings, småkallt och hård asfalt gör ju att det rullar rätt tungt, båda körde på Elpex-treor. Vi bryr oss mer om resultaten i vinter än snabba snitthastigheter på trimmade rullskidor. Fem timmar är ju trots allt fem timmar, oavsett om vi kommer 90 eller 70 kilometer, för intensiteten är ju densamma, lugn distansfart.

Vi körde en vända bort till Bjursås och Rog (karta nedan). Det var fint väder idag, solen sken något, och det var vindstilla. Vad mer kan man begära när vi snart är inne i mörka november? Imorgon hotar dom ju med snökaos också, tveksamt om vi blir drabbade då prognosen visar plusgrader. 

Jag kände mig skapligt pigg idag, trots att det var den sjunde träningsdagen i rad. På dessa sju dagar har jag skrapat ihop just över 20 timmar. Morgondagens planerade vilodag kommer vara jävligt välbehövlig! Första dagen på länge som det ser ut att jag ska få en sovmorgon och dessutom "bara" vila. Längtar!

Siffror från dagens pass:

5,00,09 timmar
77,89 kilometer
125 snittpuls
152 maxpuls
585 höjdmeterDagens rutt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du får se det som så att fem timmar bra är lite drygt en halv arbetsdag ...
Tror du förresten att det verkligen krävs fem timmars pass för att vara med och slåss om de placeringar du vill slåss eller skulle mer traditionell träning funka? Givet då att du skrapar ihop samma totalmängd.

Adam Steen sa...

Japp.

Vem vet. Svårt att säga. Jag har ju redan kört traditionell träning i många år. Dessutom så gillar jag denna träning bättre.