lördag, oktober 08, 2016

Seger i terräng-DM och timhets


Efter livets insats så är det skönt att lägga sig ner


Hej mina vänner.

En nykorad distriktsmästare i löpning sitter bakom tangenterna nu. En riktig pojkdröm som slog in alltså! 

Racet gick på en drygt 2 kilometer (2,16) lång bana, sex varv. På Jungfruberget, mer eller mindre runt BMX-banan, eller startplatsen för DSA:s elghufsbana. Mycket kupering, både upp och ner, totalt 285 höjdmeter (47,5/varv) på de 13 kilometer vi avverkade.  

Kändes helt okej på uppvärmningen idag, men jag bestämde mig ändå för att gå ut i ett kontrollerat tempo och försöka hålla jämna varv. Jag höll igen uppför, men min "nya" teknik där jag försöker trippa med korta och "lätta" steg så gott det går. På platten och framförallt utför så försökte jag hålla lite högre fart, det fungerade rätt bra faktiskt. Jag ledde loppet från start till mål. Tvåan och klubbkamraten Mattias Westman hängde med i drygt halva första varvet, sedan fick han tyvärr släppa lite succesivt. Jag kollade inte bakåt på hela loppet, för att hålla fokus på det jag höll på med. Det kändes bra idag, men inte helt toppen, lite seg sedan träningslägret och tendens till håll under nästan hela loppet, dock aldrig något allvarligt. 

Tog en mellantid vid varje varvning, så här kommer lite siffror:

Varv 1: 8,06 min - 2,19 km - 182 snittpuls - 188 maxpuls 

Varv 2: 7,58 min - 2,15 km - 188 snittpuls - 191 maxpuls

Varv 3: 8,04 min - 2,16 km - 189 snittpuls - 192 maxpuls

Varv 4: 8,17 min - 2,17 km - 189 snittpuls - 192 maxpuls

Varv 5: 8,21 min - 2,16 km - 188 snittpuls - 191 maxpuls

Varv 6: 8,13 min - 2,16 km - 190 snittpuls - 193 maxpuls

Totalt: 49,03 - 13,00 km - 188 snittpuls - 193 maxpuls - 3,46 min/km - 285 höjdmeter

Stravasiffror - Polarsiffror


Jag är nöjd med loppet, skönt att känslan är mycket bättre än de senaste dagarna! Efter loppet så joggade jag upp till bilen, snörade på mig rullskidsutrustningen och stakade sedan i 1,45 timmar (29,9 km) till Borlänge, allt för timmarna och träningsdagboken väl?! Bra träningsdag blev det i alla fall!


Några bilder:


Uppvärmningsjogg runt banan, kallt som skräcken idag, frös under loppet
För att försöka få upp värmen och dämpa testosteronet en aning under uppvärmningen så välte jag en bil, hjälpte fögaNöjdingen smakar på segerns sötma, Boss är i alla fall imponerad, eller hungrig?!Inför en av alla varvningar, för er med lokalkännedom så är detta i botten av teletornsbacken, där var start, varvning och målVar lite halvt sliten när jag stakade på mina Elpex-treor uppför Gamla Berget, eller egentligen under hela passet

4 kommentarer:

Joel sa...

Men du är väl ett jävla monster alltså! Kul å läsa!

Janne sa...

Stort grattis. Grym är du.

Anonym sa...

Grattis! En DM-titel är inte fy skam.

Själv får jag betala för att jag inte lärde mig springa rätt tekniskt när jag började springa. Tar alltid tid att hitta igen den "nya" tekniken när jag börjar igen. Riktigt störande.

Adam Steen sa...

Tack, tack, tack :)

Förstår, så är det nog i de flesta sporter, men bara att nöta på :)