fredag, oktober 07, 2016

Snart tillbaka i fas +ANNAT


Åh vad härligt att komma hem igen. Saknat Sverige, Amanda och Boss. Även "normala" träningsmarker. Men omväxling förnöjer, sägs det. Fint att bryta av med i princip helt andra träningsformer, pass, miljöer och terräng. Win! 

Sov skönt och länge vill jag lova. Sitter kvar än i sängen och dillar omkring med datorn, i härligt sällskap. Har till och med fått frukost på sängen. Njutbart! Har bland annat fyllt i min träningsdagbok, ser att det fattas sex timmar till 70 denna träningsperiod, men det löser jag på dagens och morgondagens träningar. Idag tänkte jag dunka ut och staka en sväng på mina treor, troligen omkring två timmar. Det blir lagom, har ju fått vila från träning i drygt 40 timmar. Imorgon blir det som jag nämnt löptävling i Falun, med efterföljande stakning hem, då på tvåor. Bra plan, sedan tänkte jag vila i tre hela dagar faktiskt, för att bryta av lite och hämta hem den träning jag gjort, ligger i bra fas i min träningsplan och har några timmar tillgodo faktiskt! Har snart kravlat mig upp i 375 träningstimmar på sex träningsperioder (24 veckor). 

I eftermiddag ska jag ha en rullskidslektion här i grannkommunen, kul. Hoppas på att det rullar in lite lektioner framöver, både på rullskidor och snö. Hör av er vid intresse! Jag har nog en del att lära ut, efter drygt 20 års skidåkande. 

Förresten, jag har varit orolig, legat sömnlös och sparkat täcke kring det här beslutet från FIS (#FuckFIS) angående de klassiska stavarnas maxlängd på 83% av din kroppslängd. Det första jag gjorde igår när jag kom hem var att mäta mina stakstavar från där remmen går ut, samt mäta mig själv i pjäxor. Det visade sig att jag endast var millimetrar från tillåten längd. Alltså, jag trodde mina stavar var 155 centimeter, men vid infästningen från handremmen så var de bara strax över 150 centimeter. Dvärghamstern Adam mätte också in på 182 stadiga centimeter med pjäxor på fötterna!! Drömmen. Men jag läste också i någon kommentar från en riktigt fin människa som jobbar med/åt(?) FIS på facebook under ett inlägg i denna debatt att det kan vara aktuellt med än kortare stavar följande säsonger! Det är ju döden..

Nu ska jag ut och träna, ni kan sätta denna låten på repeat så länge:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ser mycket hellre förbud av fluorvallor (onödigt med alla gifter som hamnar i våra kroppar och naturen) som skulle tvinga fram mer diagonalåkande.

Adam Steen sa...

Faktiskt!