fredag, oktober 14, 2016

Torra läppar

BloggerImage


Hej!


Tänkte börja inlägget med ett tips som riktar sig framförallt till Therese Johaug. Jag har ju nämligen också varit i norra Italien nyss. Även jag kände av svidande läppar, speciellt uppe på glaciären där det var kyligt, blåsigt och soligt. För att råda bot på det så köpte jag ett läppbalsam från märket "Carmex", funkar kanon! Såg inget anmärkningsvärt på förpackningen heller. Tyvärr så har det ingen övrig effekt på kroppen, än att just lindra torra och spruckna läppar. 

BloggerImage

Att dricka ur vätskebältet när man har svidande läppar kräver finess och skicklighet


Redan fredag idag alltså. Fy fan vad skönt. Trots att planen var en återhämtningsvecka rent träningsmässigt så är jag ändå riktigt trött och sliten. Så helg ska bli skönt. Man vänjer sig med ledigheten bara efter en vecka. Att komma tillbaka till höga ljud, skrik och ingen lugn och ro är lite kämpigt. Höga och plötsliga ljud är inget jag gillar.

Jag har det fortsatt tungt med att ge mig ut ensam på träning efter jobbet. Det krävs en del mental styrka och fokus. Trots att jag försöker att inte tänka på eftermiddagens kommande träning under arbetsdagen, så glider tankarna snabbt dit ändå. Det gör nog att jag slösar lite onödig energi och jagar upp mig inför passet. Men det kommer nog vänjas bort får vi hoppas. Jag måste ju också få till mycket träning på helgerna, för att kompensera för jobbet, så "vanlig" fritid är det ju ganska ont om. Men har man valt träning och tävling så är det bara att gilla läget!

Idag ska jag i alla fall vila igen. Det blir skönt. Är rejält mörbultad i kroppen, framförallt i bål och triceps. Tänk att ett uppehåll på två veckor från min TRX-styrka och en liten tuffare variant av den har gjort mig halvt handikappad. Tänk då hur jag kommer känna mig efter maxstyrkan! Har inga tävlingar inplanerade på ett tag, så jag har tid på mig att vänja kroppen. 

Vi hörs lite senare!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina inlägg i olika, för somliga, obekväma frågor, du säger vad du tycker!,
Du framför vad andra tänker men inte vågar säga, nåt stört är det med Norge i och med vad som har hänt, och inte bara en gång!

Hittade till din blogg i samband med diskningen i Vasaloppet i vintras, din analys/kommentar var kanon!,
till skillnad från en annan blogg där killen tog bort sitt inlägg om diskningen, till råga på alt var han bekant med den diskade, snacka om att sjunka i graderna, "sälja sig" och svika sin kompis...

Det skulle inte du göra!, o d gillar jag, rakryggade kommentarer och ej PK, som du kallar det!
Därför har jag följt dig vidare sen jag hittade till din blogg.

Tack Adam!


Adam Steen sa...

Stort tack! Väldigt kul att höra! :)

Anonym sa...

De e jag som ska tacka :) /M